Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tradicinė nesantaika tarp naminių augintinių buvo atidėta į šalį Naujojoje Zelandijoje, kai šuns kraujas buvo panaudotas gelbstint sunkiai apsinuodijusį katiną, atlikus retą kitos rūšies gyvūno kraujo perpylimą, trečiadienį pranešė žiniasklaida.

Rudo raino katino Rory (Rorio) šeimininkę Kim Edwards (Kim Edvards) apėmė neviltis, kai jos augintinis prisirijo žiurknuodžių. Leisgyvis keturkojis buvo skubiai išvežtas į vietos veterinarijos kliniką Taurangos mieste Šiaurės saloje.

Veterinarė Kate Heller (Keit Heler) sakė, kad katinas sparčiai silpo, todėl jam reikėjo skubiai perpilti kraują, tačiau nebuvo laiko pasiųsti mėginį į laboratoriją, kad būtų nustatytas Rory kraujo grupė.

Ji nusprendė surizikuoti ir panaudojo šuns kraują, kad išgelbėtų gyvūną, žinodama, kad katinas akimirksniu nugaiš, jeigu jam bus perpiltas netinkamos grupės kitos katės kraujas.

K.Edwards paskambino savo draugei Michelle Whitmore (Mišel Vitmor), kuri sutiko, kad jos juodas labradorų veislės šuo Meisi taptų kraujo donore, griebiantis kraštutinės priemonės Rory gyvybei išgelbėti.

Veterinarė sakė, jog anksčiau niekada nebuvo atlikusi tokios procedūros ir kad tokie perpylimai vykdomi itin retai.

“Žmonės galvos, jog tai itin rizikinga – iš tikrųjų taip ir yra – tačiau mums pasisekė, mes išgelbėjom jo gyvybę”, – K.Heller sakė dienraščiui “The New Zealand Herald”.

Kačių, kaip ir žmonių, kraujas būna skirtingų grupių, iš kurių dažniausios vadinamųjų A ir B tipų. Perpylus netinkamos grupės kraujo, dažniausiai pasireiškia smarki imuninė reakcija.

K.Edwards teigė, kad po šio incidento katinas atrodė nenukentėjęs ir kad jam nepasireiškė joks pašalinis šuniškas poveikis.

“Veterinarai tiesiog pranoko save …. Neįtikėtina, kad tai suveikė, – džiaugėsi Rory šeimininkė. – Rory vėl jaučiasi normaliai, bet neturime katino, kuris loja ir atneša laikraštį.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: