© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Paslaptingą sprogimą, kuris sudrebino Nikaragvos sostinę Managvą ir išrausė didžiulę duobę, regis, sukėlė mažas meteoritas, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Didžiuliame 1,2 mln. gyventojų turinčiame mieste per stebuklą niekas nenukentėjo, kai šis dangaus kūnas šeštadienį vėlai vakare netoli tarptautinio oro uosto rėžėsi į žemę, palikdamas 12 metrų pločio ir 5 metrų gylio kraterį. Jo smūgio garsas sudrebino visą sostinę.

Nikaragvos valdžios atstovai mano, kad tai buvo nedidelio asteroido “2014 RC”, kuris sekmadienį praskriejo labai netoli Žemės, nuolauža. Astronomų vertinimais, šis asteroidas yra apie 20 metrų skersmens arba maždaug gyvenamojo namo dydžio.

“Esame tikri, jog tai buvo meteoritas. Matėme po jo smūgio likusią duobę”, – sakė Wilfredo Straussas (Vilfredas Strausas) iš Geofizikos instituto.

Meteoritas apie vidurnaktį nukrito miškingame rajone netoli oro uosto. Trenksmo būta tokio stipraus, kad jį užfiksavo žemės drebėjimus registruojantys prietaisai.

Sekmadienį įvykio vietoje apsilankė vyriausybės pareigūnai ir ekspertai.

Vienas jų, Williamas Martinezas (Viljamas Martinesas), sakė, jog kol kas neaišku, ar meteoritas visiškai sudegė ore, ar sprogo rėžęsis į žemę.

Netoli kraterio gyvenantys žmonės vietos žiniasklaidai sakė girdėję garsų trenksmą, kurį palaikė sprogimu, ir jautę degėsių kvapą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: