Menininkas Vincentas van Gogas ir jo kūrinys

Menininko Van Gogo muziejus Amsterdame išlieka populiariausia vieta pasižvalgyti į jo darbus gyvai, bet nuo šiol yra dar viena alternatyva pamatyti olandų postimpresionisto šedevrus. 1 500 Van Gogo meno kūrinių buvo skaitmenizuoti ir tapo visiems viešai prieinami internete.

Internete galima išvysti kai kuriuos garsiausius menininko paveikslus, taip pat ir mažiau žinomus kūrinius ar net eskizus. Žmonės gali grožėtis ryškiais Prancūzijos kaimo vaizdais, kuriais taip garsėja tapytojas, taip pat pasinerti į daugybę kitų Van Gogo nutapytų žmonių bei gamtos kūrinių. Vincento Van Gogo muziejus leidžia lengvai filtruoti meno kūrinius pagal laikotarpį, vietą, žanrą taip palengvindamas portretų peržiūrą. Taip pat yra suteikiama galimybė atsisiųsti bet kokius jums patinkančius meno kūrinius ir juos išsisaugoti savo išmaniuosiuose įrenginiuose.

Nuotrauka: Van Gogo muziejus, Amsterdamas (Vincento van Gogo fondas)

Suteikiama galimybė ne tik peržiūrėti kūrinius bet ir sužinoti jų istoriją. Tinklalapyje spustelėję ant paveikslėlio galite rasti daugiau informacijos apie tai, kada jis buvo sukurtas, bei įžvalgų apie Van Gogo procesus ir gyvenimą. Vincento Van Gogo muziejus gali pasigirti didžiausia Van Gogo meno kūrinių kolekcija pasaulyje. Muziejus suteikia alternatyva pasižvalgyti į kūrinius žmonėms iš viso pasaulio, kurie negali atvykti gyvai ir pamatyti eksponatų.

Nuotrauka: Van Gogo muziejus, Amsterdamas (Vincento van Gogo fondas)

Oficialiame Vincento Van Gogo muziejaus interneto puslapyje galima rasti ne tik skaitmenine kūrinių galeriją. Tinklalapyje taip pat patalpintas virtualus turas po muziejų. Suteikiama galimybė pilnai pasinerti į meno pasaulį. Nepamirštami ir mažieji muziejaus lankytojai. Jiems yra sukurta atskira rubrika su žaidimais ir kitomis įdomybėmis. Kiekvienas muziejaus lankytojas vertinamas ir yra atsižvelgiama į jų poreikius, suteikiant pilnavertį jausmą pamatyti menininko kūrinius ar susipažinti su jo gyvenimu.

Nuotrauka: Van Gogo muziejus, Amsterdamas (Vincento van Gogo fondas)
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: