© V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Praėjusį penktadienį Kaune finišavo masiškiausios Baltijos šalyse moksleivių futbolo žaidynės „Golas!“.

Dvi dienas Nacionalinės futbolo akademijos aikštynuose virė įnirtingos kovos, aidėjo džiaugsmo šūksniai – čia 20 komandų dvejose amžiaus grupėse varžėsi dėl geriausiųjų titulų.

Aštuntus metus iš eilės Lietuvos futbolo federacijos (LFF) organizuojamos varžybos, kuriose nedalyvauja futbolo grupes lankantys vaikai, daugiau nei mėnesį vyko dvejose amžiaus grupėse – gimusių 1996-1998 m. ir 1999 metais bei jaunesnių. Dėl patekimo į superfinalą varžėsi per 780 komandų, o sėkmė nusišypsojo tik po 10 geriausių mokyklų.

Superfinale Kaune jaunesniųjų grupėje po metų pertraukos ir jau trečią kartą LFF bei partnerių įsteigti prizai iškeliavo į Simną. Finale Juozo Bagdanavičiaus auklėtiniai minimalia persvara 1:0 įveikė Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos komandą.

Vyresniųjų grupėje pirmą kartą triumfavo Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija, kuri dramatiškame finale po baudinių serijos privertė pasiduoti Alytaus vaikų globos namų auklėtinius.

Visoms „Golas!“ žaidynių superfinale dalyvavusioms komandoms buvo įteikti aprangų komplektai. Žaidynių nugalėtojai laimėjo ne tik čempionų taurę, medalius, bet ir profesionalius futbolo stalus.

Laimėtojus ir prizininkus kartu su LFF generaliniu direktoriumi Edvinu Eimontu ir viceprezidentu Romanu Levinsku apdovanojo LR sveikatos apsaugos viceministras Audrius Klišonis.

Pasak vieno žaidynių sumanytojų E.Eimonto, svarbu jaunimui įskiepyti meilę futbolui jau mokykloje. „Čia užsimezga meilė kamuoliui, meilė futbolui. Moksleiviams atsiranda noras peržengti mokyklos ribas, važiuoti į svečius, rungtyniauti su kitomis mokyklomis, išsiaiškinti kuris yra geresnis, tobulėti. Futbolas vienija moksleivius, užtikrina jiems laisvalaikį bei padeda pažinti pasaulį“, – sakė LFF generalinis direktorius.

Projektas „Golas!” – dalis ilgalaikės LFF masinio vaikų futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus stadionus“. Šiemet 11 000 dalyvių sutraukusios varžybos bus rengiamos ir kitais metais. Programos globėjas – Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: