kino-teatr.ru nuotr.

Oskaro Koršunovo teatras (OKT) naujajam sezonui baigia kurti spektaklį pagal Antono Čechovo pjesę “Žuvėdra”.

Spektaklio premjera – jau ketvirtadienį, bet režisierius O.Koršunovas teigia, kad ja spektaklio kūrimas nesibaigs.

“Taigi, “Žuvėdra” yra pagrindinis mūsų sezono akcentas. “Žuvėdra” bus rodoma jau rytoj. (…) Bus spektaklis rodomas, bus parduodami bilietai, bet tiesiog bus ir toliau dirbama. Ten yra ką dirbti, A.Čechovo “Žuvėdra” iš tikrųjų yra fantastiška pjesė, fantastiška dramaturgija, tai supranti tik susidūręs su tuo. Aš esu daug įvairių pjesių statęs, daug spektaklių – su tokia gelme man teko susidurti gal tik Sofoklio “Edipe Karaliuje”, Williamo Shakespeare’o (Viljamo Šekspyro) “Hamlete” ir “Žuvėdroje” A.Čechovo”, – per spaudos konferenciją trečiadienį dėstė režisierius.

Tačiau, jo teigimu, tai nereiškia, kad žiūrovai pamatys nebaigtą kūrinį. Esą būtent galimybė nuolat kurti – ne tik iki premjeros, buvo pagrindinė OKTsusikūrimo prieš 15 metų priežastis.

“Kodėl aš išėjau iš tuo metu Akademinio teatro, dabartinio Nacionalinio dramos teatro, kur buvau etatinis režisierius? (…) Nes kai įvyksta premjera normaliame teatre, valstybiniame repertuariniame teatre, tuo tada viskas ir baigiasi, tai faktiškai yra ne spektaklio gimimas, o spektaklio mirtis”, – svarstė O.Koršunovas.

Jo teigimu, repetuojant “Žuvėdrą” kūrybinė grupė pajuto jėgų antplūdį.

“Kažkas yra pasakęs: teatro amžius – maždaug toks, kaip šuns amžius. Pagal tai teatras turėtų baigti savo kūrybą, bet bent jau dabar repetuojant “Žuvėdrą” to mes nejaučiame, o galbūt kaip tik jaučiame tokį naują kūrybinį antplūdį, naują jėgų antplūdį. Iš tikrųjų su “Žuvėdros” repeticijomis vėl grįžta kažkas, ką patyrėme pačioje pradžioje. Kažkada Efrosas (režisierius Anatolijus Efrosas) pasakė, kad “Žuvėdra” yra spektaklis, su kuriuo reikia pradėti teatrą arba užbaigti teatrą. Bet man atrodo, kad tiesiog su šituo spektakliu jį tęsime”, – dėstė režisierius.

Penkioliktojo teatro sezono repertuare tarp naujienų bus ir du O.Koršunovo studentų spektakliai pagal Daniilą Charmsą bei W.Shakespeare’ą.

“Skaičiuojant premjeras, matyt, mes jas turėsime tris, o gal dar atsiras daugiau”, – teigė O.Koršunovas.

Tarp svarbiausių gastrolių naujame sezone teatro atstovai išskiria spektaklio “Hamletas” pristatymą Briuselyje.

“Labai džiaugiamės, kad Briuselyje pasirodome. Pasirodome tuo metu, kai yra Lietuvos pirmininkavimas ES ir kai mačiau visus reportažus per televiziją apie (Violetą) Urmaną, apie jos pirmą koncertą (vizualiųjų menų centre) Bozar. Tad labai džiaugiuosi, kad lapkričio menėsį mes būsime irgi ten ir atstovausime kartu su V.Urmana, su Jonu Meku Lietuvos kultūrai. Manau, yra irgi labai svarbus įvertinimas”, – per spaudos konferenciją sakė OKT teatro užsienio gastrolių koordinatorė Audra Žukaitytė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: