(c) Simono Švitros archyvo nuotr.

Lapkričio 26 d., 18 val. „Palėpės muzika“ siūlo praleisti besiklausant originalios ir nekasdieniškos muzikos – Kauno lėlių teatre svečiuosis Kauno publikos itin mylimas Domantas Razauskas su grupe, pristatysiantis dar niekur negirdėtą, iki šiol paslaptyje laikomą programą.

Taipogi pirmąsyk „Palėpės muzikos“ scenoje pasirodys nemažai publikos simpatijų jau spėjęs susilaukti Žilvinas Vingelis su grupe.

Domantas Razauskas kratosi jam klijuojamos bardo ar dainuojamosios poezijos atlikėjo etiketės. „Aš nedainuoju ir nedainuosiu poezijos – aš dainuoju dainas“ – teigia D. Razauskas, griežtai atskiriantis savo kūrybą: eilėraščius, kurie niekada nevirs dainomis ir dainų tekstus, kurie nebus vadinami eilėraščiais. Vis dėlto muzikinę Domanto kūrybą ne vienas vertina būtent dėl metaforiškumo, kaitos ir poetiško polėkio.

Šįkart klausytojai išgirs akustišką Domanto Razausko ir grupės programą, kuri dar iki šiol paties atlikėjo laikoma paslaptyje. Vis dėlto jo kūrybos gerbėjai žino, kad iš Domanto visada galima tikėtis gilios, jausmingos minties tekstų bei tikros, nesuvaidintos ir išjaustos muzikos.

Tie, kuriems Domanto Razausko kūryba dar nėra pažįstama, turės galimybe šiais žodžiais įsitikinti. D. Razauskas scenoje pasirodys kartu su būgnininku Vyčiū Vainilaičiu, bosine gitara grojančiu Pauliumi Rūku bei smuikininku Simu Butavičiumi.

Kiti vakaro svečiai – savo kūrybinį muzikinį kelią dar tik neseniai pradėję minti – Žilvinas Vingelis su grupe. Anot tekstų ir muzikos autoriaus Žilvino, grojant jam svarbiausia – savotiškas, bet unikalus bendravimas, užsimezgantis tarp klausytojo ir atlikėjo: „Jei pasiseka ir manęs klausosi, formuojasi grįžtamasis ryšys – klausausi ir aš. Vardan tokio dialogo vis dar ir groju, ir nesinori sustoti.“

Ne mažiau svarbu ne tik kurti, bet ir ant scenos būti su žmonėmis, kuriais besąlygiškai pasitiki, be kurių indėlio dainomis piešiamam paveikslui stigs daugelio spalvų – tokiais Žilvinui tapo fleita grojanti Beata Preisaitė, keistus išmoningus garsus skleidžiantis Danielius Narauskas bei akordeonistas Tadas Motiečius, kurie pasirodys drauge su Žilvinu.

Bilietus platina: http://www.bilietai.lt/lt/event/10001.

Bilietus galima įsigyti visose bilietai.lt ir Kauno lėlių teatro kasose bei 1 val. prieš renginį, renginio vietoje.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: