(c) Urtės Latkauskaitės archyvo nuotr.

Gruodžio 23-iąją Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino Visuomeninės paskirties objektų pritaikymo gyventojų bendrajai kultūrai puoselėti programos sąmatą, kurioje numatyti 213 tūkst. litų skirti Aleksoto Šv. Kazimiero parapijos pastato rekonstrukcijai.

Prieš dvejus metus Taryba patvirtino Visuomeninės paskirties objektų pritaikymo gyventojų bendrajai kultūrai puoselėti programą. Šiais metais iki gruodžio 15 d. buvo paskelbtas 2010 m. Visuomeninės paskirtis objektų pritaikymo bendrajai kultūrai puoselėti projektų paraiškų priėmimas.
Buvo gautos ir įvertintos dvi paraiškos. Tai Aleksoto Šv. Kazimiero parapijos projekto „Aleksoto Šv. Kazimiero parapijos pastato 10R1/p rekonstravimas“ ir VšĮ „S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas“ projektas „Aviacijos istorinio medinio angaro atstatymas S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome, bei pritaikymas kultūros ir kitoms viešosioms reikmėms“.
VšĮ „S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas“ projektą numatoma pradėti įgyvendinti tik 2011 metų vasario mėnesį, o lėšos programai įgyvendinti yra numatytos dar šiais metais, todėl Savivaldybės komisija nusprendė skirti dalinį 213 tūkst. litų finansavimą Aleksoto Šv. Kazimiero parapijos projektui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: