(c) policija.lt archyvo nuotr.

Kauno apskrities policijos pareigūnai penktadienį, rugsėjo 3 d., didžiausią dėmesį skirs S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione vyksiančioms UEFA EURO 2012 metų atrankos ciklo rungtynėms tarp Lietuvos ir Škotijos futbolo nacionalinių rinktinių.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Vitalijaus Pacevičiaus, tarptautinio lygio varžybos visuomet sukelia didelį miesto, šalies bei užsienio futbolo sirgalių susidomėjimą, todėl policijos pareigūnams, saugantiems viešąją rimtį, šių renginių metu tenka nemaža atsakomybė. Nuo policijos darbo organizavimo ir pareigūnų veiksmų profesionalumo didele dalimi priklauso renginio sėkmė bei miesto įvaizdis tarptautinėje arenoje.

Čempionato metu bus mobilizuotos policijos pajėgos stadione bei jo prieigose, miesto centre bei Senamiestyje. Patruliavimas bus sustiprintas varžybų išvakarėse, renginio metu bei naktį, kilus neramumams, bus imamasi tikslinių priemonių. Policijos pareigūnams viešąją tvarką ir žmonių saugumą rungtynių metu ir po jų padės užtikrinti policijos rėmėjų, Viešojo saugumo tarnybos ir saugos tarnybos darbuotojų pajėgos.

Policijos pareigūnai sirgaliams primena, kad į stadioną nebus įleidžiami apsvaigę nuo alkoholio, kvaišalų, agresyviai nusiteikę žiūrovai. Į stadioną draudžiama įsinešti ginklus, pavojingas sprogstamąsias medžiagas, alkoholinius gėrimus, didelius krepšius, metalinius ar medinius strypus, kitus daiktus, kurie gali kelti pavojų žiūrovų ir dalyvių saugumui.

Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į eismo tvarkos pasikeitimus. Siekiant išvengti automobilių ir žiūrovų spūsčių, rekomenduojama atvykti anksčiau. Pareigūnai prašo vairuotojus paklusti jų reikalavimams, automobilius statyti nurodytose vietose. Dėl eismo intensyvumo gali kilti nepatogumų vietiniams gyventojams, pareigūnai prašo juos į laikinus nepatogumus reaguoti tolerantiškai. Dėl vietos automobiliams statyti trūkumo rekomenduojama į varžybas vykti visuomeniniu transportu.

Policijos pareigūnai daug dėmesio skirs žmonių saugumui, sieks, kad būtų išvengta nusikaltimų prieš asmenį, t.y., kad tiek emocingai ir linksmai nusiteikę miesto svečiai, tiek patys kauniečiai netaptų plėšikų, vagių, smurtautojų aukomis.

Pareigūnai tikisi, kad futbolo sirgaliai bus nusiteikę šventiškai, geranoriškai reaguos į pareigūnų pastabas, prašymus patarimus, prireikus paklus teisėtiems pareigūnų reikalavimams, todėl bus išvengta bereikalingų incidentų ir nesusipratimų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: