Parodoje - Vokietijos ir Austrijos kriminalinė literatūra
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

2011 metų liepos 4–29 d. Goethe`s institutas pristato plakatų ir knygų parodą „Nusikaltimo vieta – literatūra“, kuri eksponuojama Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, II a. fojė).

Parodoje „Nusikaltimo vieta – literatūra“ pristatomi keliolikos geriausių ir originaliausių šiuolaikinės vokiečių ir austrų kriminalinės literatūros autorių portretai (Friedrich Ani, Jan Costin Wagner, Jan Seghers, Oliver Bottini, Jörg Juretzka, Doris Gercke, Paulius Hochgatterer, Robert Brack, D. B. Blettenberg, Robert Brack, Wolf Haas, Christine Lehmann, Frank Göhre, Robert Hültner) ir įdomiausios jų knygos.

Dar visai neseniai kriminalinis romanas vertintas kaip trivialioji literatūra, tačiau pastaruoju metu šis žanras vokiškai kalbančiose šalyse išgyvena aukso amžių. Parodoje pristatomi autoriai atrinkti remiantis kūrinių individualumo ir kokybės kriterijais. Joje taip pat atsispindi platus svarbiausių temų ir stilių spektras.

Nors kiekvienas autorius pasižymi savitumu, visų jų kūryboje galima įžvelgti stebėtinų paralelių. Juos vienija rimtas požiūris į darbą ir siekis, kad to paties laikytųsi ir kiti. Šią nuostatą iliustruoja Friedricho Ani žodžiai, tinkantys bet kuriam iš autorių ir leidžiantys suprasti, jog literatūroje sprendžiami gyvenimo ir mirties klausimai: „Detektyvinis romanas – tai ne koks nors pasižaidimas.“

Kuriuo keliu ėjo Vokietijos ir Austrijos kriminalinė literatūra pastaraisiais dešimtmečiais? Kokie autoriai jai darė įtaką? Visa tai nagrinėjama parodoje pateiktuose straipsniuose ir apžvalgose, kurios leidžia iš arčiau pažinti dabartinės vokiečių ir austrų kriminalinės literatūros spektrą.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: