© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Birželio 19 d. pirmą kartą Lietuvoje organizuojama tarptautinė finansų rinkų konferencija. Joje aktualiausiais finansų rinkoms klausimais diskutuos ir savo patirtimi dalinsis Lietuvos ir aukščiausio lygio Europos finansų rinkų specialistai.

Lietuvos finansų rinkų instituto organizuojamoje konferencijoje ekspertai pristatys efektyviausiai Europoje veikiančias pensijų sistemas, nagrinės verslo finansavimo problemas ir galimybes, diskutuos, kodėl nepakankamai išplėtoti finansų instrumentai mažina šalies konkurencingumą bei pasiūlys galimus problemų sprendimo būdus.

„Lietuva per daugiau kaip 20 nepriklausomybės metų patyrė nemažai struktūrinių pokyčių, pereidama nuo planinės prie rinkos ekonomikos, įgyvendindama bazinius laisvos ir demokratinės šalies principus. Tačiau mūsų visuomenės supratimas apie finansų ir kapitalo rinkų svarbą šaliai taip ir liko siauras. Nepakankamas yra ir mokslo, verslo bei valdžios institucijų bendradarbiavimas, – sako Lietuvos finansų rinkų instituto direktorė Gerda Žigienė.

– Efektyviai veikiančios finansų rinkos yra būtina šalies ūkio plėtros sąlyga, taigi, tema aktuali ne tik verslui, bet ir visuomenės gerovės užtikrinimui“.

Vienas labiausiai konferencijoje laukiamų dalyvių – Europos finansų analitikų asociacijų federacijos rinkos struktūros ir obligacijų komisijos narys Conas Keatingas. Daugiau kaip 40 metų finansų klausimais konsultuojantis pasaulio ekonomines organizacijas, C. Keatingas dalinsis įžvalgomis apie finansų rinkų efektyvumą ir pensijų sistemų funkcionalumą.

Sorenas Dijohn, vieno didžiausių Danijos pensijų fondų „Pen Sam“ vyriausias ekonomistas, pristatys vieną efektyviausių Europoje – Danijos pensijų sistemą.

Konferencijoje dalyvausianti „FinanceEstonia“ direktorė Mae Hansen atskleis Estijos finansų sektoriaus sėkmingo vystymosi prielaidas, „Latvenergo“ finansų direktorė Zanė Kotane pasidalins sėkmingo valstybės valdomos įmonės obligacijų išleidimo patirtimi.

Konferencijos dalyviai galės susipažinti su naujausiu EFFAS atsaku į Europos komisijos „Ilgalaikio Europos ekonomikos finansavimo dokumentą“ ir pasiūlymais, kaip skatinti ilgalaikio finansavimo pasiūlą ir kaip gerinti bei diversifikuoti finansinio tarpininkavimo sistemą, kad Europa galėtų užsitikrinti ilgalaikes investicijas.

Su išsamia tarptautinės finansų rinkos konferencijos programa galima susipažinti adresu www.lfmi.lt, o registruotis į konferenciją – info@lfmi.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: