(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybėje buvo pasirašyta Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo koncesijos sutartis. Ją pasirašė VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno įgaliota „Ūkio banko investicinės grupės” valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė ir Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

„Šiandien prasideda 25 metus truksiantis bendradarbiavimas tarp Savivaldybės ir Kauno arenos valdytojo. Per šį laikotarpį, kartu turėsime ieškoti bendrų sprendimų ir kompromisų, tam kad Kauno arena tarnautų kauniečių labui“, – sutarties pasirašymo ceremonijoje pabrėžė Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

Pasirašydamas koncesijos sutartį, V. Gudėnas kalbėjo, ne tik apie jos svarbą, bet ir artimiausius darbus. „Džiugu, kad buvo žengtas svarbus žingsnis ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai. Artimiausiu laiku tikimės sulaukti ES skirtos paramos. Trečiadienį laukiame svečių iš FIBA Europe, kurie įvertins mūsų pasirengimą Europos čempionatui. “, – sakė V. Gudėnas.

Sutartį pasirašiusi ŪBIG valdybos pirmininkė A. Dementavičiūtė pabrėžė, laukianti iš Savivaldybės palaikymo tiek Kauno arenai, tiek „Žalgiriui“. „ Kauno arena ir „Žalgiris“ yra svarbūs kiekvienam kauniečiui, todėl laukiame iš miesto valdžios pusės palaikymo ir pasiryžimo toliau bendradarbiauti“, – teigė A. Dementavičiūtė.

ŪBIG atstovų teigimu, investicijos į Kauno areną sieks 15-17 milijonų litų. Pasirašytoje sutartyje Savivaldybė įsipareigojo kiekvienais metais koncesininkui mokėti po 2,5 mln. litų (be PVM). Vienas svarbiausių uždavinių Kauno arenos valdytojui – tinkamai pasiruošti 2011 metais Lietuvoje vyksiančioms Europos krepšinio čempionato kovoms.

Kauno arena yra prioritetinis Kauno miesto projektas, kurio vertė siekia 169 mln. litų. Šiuo metu intensyviai vyksta rūmų statybos darbai, kurie pagal sutartį turėtų būti baigti 2010 m. spalio 1d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: