Pasiruošimo
(c) L.Kazakevičiaus/KaunoZinios.lt nuotr.

Dvidešimt keturios Europos čempionato dalyvės baigė pasiruošimo etapą ir jau laukia momento, kuomet galės sužaisti pirmąsias oficialias rungtynes.

Susumavus visų rinktinių pasirodymus draugiškuose mačuose paaiškėjo, kad geriausią formą pasirengimo cikle demonstravo net 9 mačus iš 10 laimėjusi Prancūzijos rinktinė.

Lietuvos krepšininkai pasiruošimo cikle iškovojo 4 pergales, patyrė 5 pralaimėjimus bei pagal šį rodiklį užėmė 13 vietą.

Kęstučio Kemzūros vadovaujama rinktinė buvo viena rezultatyviausių per draugiškas rungtynes. Vidutiniškai 81,7 taško per mačą rinkusius lietuvius aplenkė tik Rusija (vid. 82,7) ir Ispanija (vid. 82,0), tačiau lietuviai, vidutiniškai praleisdami 80,6 taško, kartu su bulgarais buvo prasčiausiai besiginančios komandos.

Daugiausia kartų savo jėgas draugiškuose mačuose tikrino Graikijos krepšininkai. Iliaso Zouro auklėtiniai sužaidė net 12 susitikimų.

Su lietuviais A grupėje rungtyniausianti ir Europos čempionės titulą ginsianti Ispanija sužaidė vos 8 mačus ir pralaimėjo vos kartą. Šį mažiausią skaičių draugiškų rungtynių taip pat pasiekė Europos krepšinio elitui nepriklausantys britai, juodkalniečiai bei latviai.

Kitoms A grupėje rungtyniausiančioms rinktinėms sekėsi panašiai, kaip ir lietuviams. Turkija iškovojo 5 pergales, patyrė 4 pralaimėjimus, Didžioji Britanija laimėjo 3, pralaimėjo 5 susitikimus, o Lenkija per 10 mačų laimėjo vos 2 sykius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: