(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Įveikdamos visus ūkio krizės simptomus ir investuodamos į savo darbuotojų kūrybines galias Lietuvos įmonės šiemet vėl gausiai dalyvavo Lietuvos inovacijų centro ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos rengiamame nacionaliniame „Inovacijų prizo” konkurse. Šiųmetinis „Inoprizo”, kaip jis dažniausiai yra dalyvių vadinamas, akcentas neabejotinai yra investicijos į verslo įmonių darbuotojų gebėjimus, galimybes kurti ir atrasti rinkai patrauklias produktų ar paslaugų naujoves.

Jau tradiciniu tapęs, nacionalinis „Inovacijų prizo” konkursas rengiamas šeštus metus iš eilės, Lietuvos inovacijų centrui organizuojant kartu su Lietuvos pramonininkų konfederacija bei Žinių ekonomikos forumu.

Po kelių atrankos etapų iš kelių šimtų besidominčių konkursų ir arti 50 galutinių dalyvių, nacionalinio konkurso „Inovacijų prizas” nugalėtojais nominuota 15 įmonių 4 kategorijose.

Inovatyvios įmonės kategorijoje nugalėjo: UAB „Arginta”, UAB „Aurika” , UAB „Baltec CNC Technologies”, UAB „Garlita”, AB Lietuvos radijo ir televizijos centras, AB „Naujoji Ringuva” ir UAB „Traidenis”.

Inovatyvaus produkto kategorijoje nugalėjo: UAB” Aconitum” su produktu – maisto papildas „Osteolis” ; UAB „Altechna” su produktu – daugiafunkcinis lazerinis įrenginys „Sollas”; UAB „Baltų lankų” leidykla su produktu – vadovėlių ciklas „Vaivoryškštė”; UAB “Edukacinės sistemos” su produktu – mokomasis portalas vaikams „Mokinukai.lt”; UAB „Rifas” su produktu – vandeniu aušinama 1,5 MW galios dažnio keitiklių sistema; UAB „Vita Baltic International” su produktu – visko-elastinis putų poliuretanas.

Inovatyvaus jaunojo verslininko kategorijoje laimėjo Paulius Žemaitis, vadovaujantis UAB „Arpolis”, gaminančiai nestandartinius baldus.

Inovacijų šauklio kategorijoje, skirtoje žiniasklaidai, laimėtoju nominuotas laikraštis „15 min” bei jų naujienų portalas „15min.lt”.

Nugalėtojų iškilmingas apdovanojimas įvyks Lietuvos pramonininkų konfederacijos šventiniame renginyje gruodžio 17 dieną Vilniuje. Jo metu bus įteiktos Petro Vileišio vardo nominacijos Lietuvos mokslo patriarchams, verslo lyderiams, pagerbti ir apdovanoti nominacijos ,,Sėkmingai dirbanti įmonė” laureatai, įteikti „Inovacijų prizo” ir kiti apdovanojimai.

Į susitikimą pakviesti verslo, valstybinių ir visuomeninių institucijų atstovai: valstybės vadovai, Seimo frakcijų ir komitetų pirmininkai, ministrai, valstybinių institucijų vadovai.

Konkursas yra skirtas Lietuvoje registruotoms ir veikiančioms verslo įmonėms, vykdančioms inovacinę veiklą. Dalyvavimas konkurse įmonėms suteikia galimybę pasitikrinti savo inovatyvumą, kurti teigiamą įvaizdį ir didinti žinomumą.

Šaltinis: Ūkio ministerija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: