(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Gruodžio 14 dieną restorane „Buon giorno“ įvyko paskutinė 2010 metų „Kauniečių tribūnos“ diskusija. Vakaro tema – „Kaip idėjos tampa realybe Kaune“. Vakaro tikslas – aptarti šauniausias ir labiausiai pavykusias idėjas, iniciatyvas ir projektus, kokios priemonės, buvo taikytos jų įgyvendinimui. Taip pat pažvelgti į jaunų žmonių įgyvendintus projektus, todėl diskusijos metu merui talkino Kauno jaunimo reikalų koordinatorė Laura Ramanauskaitė-Stašiauskienė ir KJOSAS pirmininkas Mantas Jurgutis.

„Kauniečių tribūna“ per 2010 metus spėjo įsibėgėti – tai aiškiai pastebima augančiame susidomėjusiųjų dalyvių skaičiuje. Šį kart vieta buvo išnaudota maksimaliai, nebuvo įmanoma rasti laisvos vietos restorane. Vakaras prasidėjo šurmuliu, nes dėl užimtos dienotvarkės Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko teko palaukti.

Ateinančiais metais projektų finansavimas bus sumažintas dėl apkarpyto biudžeto. Jaunimo projektų finansavimas bus sumažintas nuo 200 tūkstančių litų per metus iki 150 tūkstančių litų. Kai tuo tarpu projektų paraiškų skaičius išaugo net du kartus. Tačiau Kaunas yra vienas iš nedaugelio Lietuvos miestų, kuriame tiek daug biudžeto lėšų skiriama jaunimui ir krizės metu.

Meras akcentavo, kad nereikia bijoti idėjų vogimo ir būti aktyviems. Laura Ramanauskaitė-Stašiauskienė pastebėjo, kad dažnai rengiami projektai negauna finansavimo dėl jų pasikartojimo ar neoriginalumo. Todėl dalyviai turėtų vengti senų idėjų, o kurti unikalias. Mantas Jurgutis džiaugėsi, kad Kauno jaunimas yra vienas iš aktyviausių Lietuvoje ir tai, kokias galimybes jie turi, buvo uždirba sunkiu darbu.

Vakaro metu buvo išgirsta ir šiltų patarimų, ir kandžių replikų. Vietos tobulėjimui tikrai daug, o diskusijos metu matėsi, kad žmonės, susiję su projektų finansavimu, deda didžiules pastangas, kad padėtis pagerėtų. Kaunas yra jaunimo miestas – tai matoma ir projektų paraiškos skaičiuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: