Organizatorių nuotr.

Vasarai kaip reikiant įkaitus Kauno senamiesčio kultūros židinys „Ryšių kiemelis 837“ kviečia gerą orą išnaudoti prasmingai ir kasdien išgirsti, pamatyti, paragauti kažko naujo. Rugpjūčio mėnesio kiemelio kalendoriuje gausu renginių įvairiems skoniams ir pomėgiams.

Džiazo gerbėjai žino, kad pirmadieniais „Ryšių kiemelyje 837“ – koncertų ciklo „Jazzlong“ laikas. Rugpjūčio 4-ąją Kaune svečiuosis tarptautinis projektas „Escaping Army“, kuriame su projekto steigėju amerikiečių bosistu groja ir trys lietuviai – būgnininkas Dalius Naujokaitis, saksofonininkas Dovydas Stalmokas ir trimitininkas Dominykas Vyšniauskas.

Rugpjūčio  11-ąją svečiuose – tarptautinis „Ed Arm Quintet“, kurio steigėjas – gitaristas Eduardas Armonas. Jubiliejiniame ir drauge kalendorinę vasarą paskutiniame 10-ajame „Jazzlong“ renginyje rugpjūčio 25-ąją pasirodys  Jano Maksimovičiaus, Prano Kentros, Arman Isojan ir Beno Muntrimo ansamblis.

Antradieniais kiemelyje renkasi šokių po atviru dangumi mėgėjai ir gerbėjai. Šią vasarą čia karaliauja lindy hop, tiesa, rugpjūčio 5-ąją laukia maloni išimtis. Tąvakar su kauniečiais sveikinsis dainininkas Vaidas Baumila.

Analogų Lietuvoje neturinčio socialinės žurnalistikos projekto „Kas vyksta Kaune“ atstovai kiekvieną trečiadienį „Ryšių kiemelyje 837“ mezga diskusijas su įdomiomis asmenybėmis. Pokalbių vakarų pradžia – 19 val. Beje, rugpjūčio 13-ąją į vakaro programą „tilps“ ir akustinis Lino Adomaičio koncertas.

Gyva muzika prie pat Kauno rotušės jau trečią vasarą veikiančiame kiemelyje karaliauja ketvirtadieniais. Rugpjūčio 7-ąją savo gerbėjų čia lauks „Golden Parazyth“, o rugpjūčio 14-ąją ciklo „Volfas Engelman Gyvai“ renginyje lankysis visuomet jauna kultinė grupė „Skamp“. Originaliai ir kokybiškai lietuviškai muzikai skirtos serijos organizatorių kvietimu finaliniame šios vasaros ciklo renginyje rugpjūčio 28-ąją kauniečiams koncertuos vokalistė Giedrė Kilčiauskienė su grupe.

Šį mėnesį „Ryšių kiemelyje“ svečiuosis ir du visą sezoną Kaune vykstantys tradiciniai festivaliai. Penktadienį, rugpjūčio 8-ąją, koncertą „Netikėti bandonijos ir violončelės nuotykiai“ pristatys Pažaislio muzikos festivalis, o ketvirtadienį, rugpjūčio 21-ąją, dainuojamosios poezijos gerbėjai rinksis į festivalio „Senamiesčio žiogas“ vakarą.

Sekmadieniai – tėvų ir vaikų, o tai reiškia, visų metas. Net keturis rugpjūčio sekmadienius  „Nykštuko“ teatras kviečia į vidurdienio spektaklius mažiesiems, o nuo pirmos valandos dienos kiemelyje šurmuliuoja vienintelis senamiesčio blusų turgus „Bazaras“. Čia – ir spintų lobiai, ir žavūs rankdarbiai, ir iš senų plokštelių sklindanti muzika.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: