(c) Festifalio rengėjų nuotr.

Kaunas nepriklausomo kino ritmu pulsuoja paskutinį savaitgalį – kino mylėtojų vis arčiau prisijaukinamas trečius metus organizuojamas Tarptautinis Kauno kino festivalis paskutiniam savaitgaliui Kaune paruošė ypač giliai prasmių ieškančių ir įtaigiai pasakojančių filmų derinį, o abu savaitgalio vakarus su žiūrovais bendraus garsūs kino ir kitų sričių kūrėjai.

Nuo spalio 12 dienos, pirmadienio, jaukus Tarptautinio Kauno kino festivalio šurmulys su publikos jau įvertintais filmais persikels į Vilniaus senamiestį – kino teatrą “Pasaka”.

Šį savaitgalį kino ir dailės mylėtojai galės išvysti ne tik emocijų ir aistros kupiną genialaus tapytojo istoriją juostoje „Klimtas“, bet ir kaimyninėje Latvijoje gyvenusio kūrėjo likimo dramą „Klucis. Menininko dekonstrukcija“. Tai XX a. dailininko konstruktyvisto istorija, parodanti begalinį žmogaus tikėjimą pasirinktu keliu, laužanti visus socialistinės visuomenės mitus ir leidžianti akis akin susidurti su stalinistinių represijų tragizmu.

Margaspalvė, įvairiapusė „Visų mūzų“ programa kviečia apsilankyti ir neeiliniuose filmo „Buzkaši – stepių daina“ seansuose. Tai ne tik puiki galimybė išvysti tarp dokumentikos ir pasakos balansuojančią istoriją apie du vyrus, pamilusius tą pačią moterį, bet ir susipažinti su juostos režisieriumi Žaku Debsu (Jacques Debs) bei vienu iš pagrindinių vaidmenų atlikėju – pasaulinio garso lietuvių dailininku Stasiu Eidrigevičiumi. Svečiai lauks kino žiūrovų abiejų „Romuvoje“ vyksiančių seansų (spalio 10 – 11 d.) metu.

Į muzikos pasaulį įsileis daininkas Youssou N’Douras, ne tik sakydamas: „Duodu tai, ką myliu“, bet ir įrodydamas, jog kūrybos galia yra beribė: ji griauna sienas tarp skirtingų kultūrų ir tikėjimų, o kartais į paviršių iškelia pačias opiausias problemas.

„Valkyrie Limited” – įtraukianti dokumentinė istorija, supažindinanti su paslaptingais, neretai mistifikuojamais operos statymo užkulisiais. Daugelis net neįsivaizduoja, kaip gimsta operos žanras, kokia trapi linija skiria nepriekaištingą pasirodymą scenoje ir kūrėjo pasąmonės pasaulį, aprėpiantį kur kas daugiau, nei muzikos garsai. Latvijoje kurtoje juostoje įamžintas operos režisierius – fenomenalus savo kūrybiniu polėkiu, atrandantis vis daugiau gerbėjų, besižavinčių skirtingų charakterių atskleidimu, įtaigiais pasakojimais ir įtraukiančiais muzikos kūriniais.

Tarptautinio Kauno kino festivalio programa „Platus kampas“ kviečia į dramą „Parneški rozmarinų“, pasakojančią apie gyvenimo kryžkelėje atsidūrusį vėjavaikišką tėvą ir du jo sūnus. Komiškų elementų nestokojanti istorija leis pažvelgti į dviprasmišką 34-erių metų vyriškio situaciją ir atsakys į jį kamuojantį klausimą: būti savo vaikų tėvu ar tik draugu?

Festivalis siūlo nepraleisti progos apsilankyti paskutiniuose festivalio filmuose Kaune, pasinaudoti unikalia galimybe apsilankyti atgijusiame „Romuvos“ kino teatre ir nuo pirmadienio pradeda filmų programą rodyti sostinėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: