Pavojų keliantys varvekliai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracija prašo pastatų savininkų, naudotojų ar prižiūrėtojų bei seniūnijų likviduoti pavojų keliančius varveklius.

Įsivyravus šaltiems, bet saulėtiems orams, ant stogų kraštų formuojasi varvekliai. Krisdami žemyn jie gali sunkiai sužaloti praeivius. Pastatų savininkai ir prižiūrėtojai raginami imtis saugumo priemonių – pašalinti varveklius bei ledo sankaupas stogų pakraščiuose. Prieš pradedant darbus, pavojingas zonas būtina aptverti juostomis.

„Kol kas didelio pavojaus nėra, tačiau norime priminti, kad žmonės būtų budrūs. Šildant saulei, varvekliai gali susiformuoti ir nusistovėjus žemai oro temperatūrai“, – perspėjo Savivaldybės administracijos Statinių naudojimo priežiūros poskyrio vedėjas Sigitas Kubilius.

Šalinant pavojingai kabančius varveklius ar ledo sankaupas, paprastai naudojami keltuvai arba į pagalbą kviečiama priešgaisrinė tarnyba. Pasak S. Kubiliaus, dabar yra pats laikas apsispręsti, kokių priemonių reikės imtis, kad būtų užtikrintas praeivių saugumas.

Kauno miesto savivaldybė primena, kad už varveklių pašalinimą atsakingi patys pastatų savininkai, naudotojai ir pastatus administruojančios įmonės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: