(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Besidomintys japonų kovos menais ir kultūra, balandžio 7 dieną apsilankę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) sporto centre, turės puikią galimybę susipažinti su japoniško fechtavimo subtilybėmis. Mat čia vyks Kendo kovos pažintinės treniruotės.

Kendo yra klasikinis japonų kovos menas. „Ki-ken-tai-ichi“ (ki – energija (siela), ken – kardas (minčių tąsa, vidaus ir išorės susiliejimas), tai – kūnas (fizinis elementas, pavaldus mintims), ichi – viena (viename). Japonų kalba ši frazė apibūdina būseną, kai visi svarbiausi kirčio elementai tampa vienu ir pasireiškia kaip tobulas kirtis. Pasak japonų kovos menų mylėtojų, tam, kad protas tinkamai valdytų kūną, reikia pakankamai energijos ir tinkamos sąsajos tarp visų trijų elementų – kūno, sielos, proto.

Visi norintys susipažinti su Kyumeikan Kendo mokyklos filosofija ir išbandyti savo jėgas japoniško fechtavimo treniruotėse laukiami VDU sporto centre (Draugystės g. 19), didžiojoje sporto salėje pažintinės treniruotės metu balandžio 7 dieną, 15 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: