(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Prekybos miestelis „Urmas“, Centrinis Kauno turgus ir Vilijampolės turgus šiemet per Velykas ir antrąją jų dieną nedirbs. Prekyvietes valdanti bendrovė tikisi, kad ir kitos mažmeninės prekybos įmonės paseks jų pavyzdžiu.

Beveik 3000 darbuotojų šventes galės praleisti namuose su artimaisiais.

„Mūsų bendrovės valdomos prekyvietės dirba visą savaitę, taip pat ir sekmadieniais, todėl manome, kad čia besidarbuojantiems žmonėms ypač svarbu bent jau didžiąsias metų šventes praleisti su šeima ir artimaisiais“, – teigia UAB „Prekybos miestelis Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Pasak jo, dauguma pirkėjų prieš didžiąsias šventes reikalingomis prekėmis apsirūpina iš anksto, todėl šiuo laikotarpiu pirkėjų srautas būna labai nedidelis.

„Nemanome, kad prekybos įmones reikėtų priskirti prie tų veiklos sričių, kuriose darbo neįmanoma nutraukti net didžiausių švenčių metu. Viliamės, kad mūsų pavyzdys paskatins ir kitas prekybos įmones nedirbti per svarbiausias metų šventes“, – sako J. Plenta.

UAB „Prekybos miestelis Urmas“ atstovas mano, kad sutrumpintas darbo laikas – ne išeitis.

„Sunku būtų pavadinti dieną šventine, kai didžiąją jos dalį vis tiek tenka praleisti darbe. Manome, kad pilnavertis prekybininkų atokvėpis, neišskiriant jų iš kitų profesijų žmonių, bus naudingas ne tik jiems patiems, bet ir jų darbdaviams bei pirkėjams. Juk pailsėjęs ir gerai nusiteikęs žmogus dirba kur kas našiau“, – teigia J. Plenta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: