(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Studijuoti Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje 2011–2012 metais planuojama priimti daugiau kariūnų nei praėjusiais metais ir pakviesti studijuoti iki 70 jaunuolių.

Daugiausia kariūnų – 63 – planuojama priimti studijuoti pagal tris Karo akademijos studijų programas: Tarptautinių santykių, Personalo vadybos, Transporto ir logistikos. Studijos pagal šias programas bus derinamos su pėstininko karinio rengimo programa, baigusieji mokslus įgis būrio vado kvalifikaciją ir atitinkamai politikos mokslų, viešojo administravimo arba transporto ir logistikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį.

Šešis kariūnus planuojama priimti studijuoti į bendrai Karo akademijos ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto parengtas programas: Orlaivių pilotavimo, Aviacijos mechanikos inžinerijos ir Skrydžių valdymo. Baigusieji orlaivių pilotavimo ar skrydžių valdymo studijas jaunuoliai įgis aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį, o pasirinkę Aviacijos mechanikos inžinerijos programą – aeronautikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį.

Dar vieną kariūną šiemet planuojama priimti į inžinerinės pakraipos studijas Karinių jūrų pajėgų specialistams rengti.

Į Karo akademiją priimamų studentų skaičius didinamas įvertinus karininkų poreikį 2015 metais, kariuomenės būrių, į kuriuos būtų galima paskirti Lietuvos karo akademijos absolventus, skaičių, taip pat tai, kiek karininkų iki 2015 metų bus išleista į atsargą.

Atsižvelgiant į karininkų poreikį 2010 metais, studijuoti į Karo akademiją 2009–2010 metais buvo pakviesti 27 studentai.

Norinčiųjų dalyvauti atrankoje į Karo akademiją dėmesiui:

Norintieji dalyvauti atrankoje kviečiami registruotis Karo akademijos Atrankos centro telefonais: (8 5) 210 3593, 210 3589, 210 3669, 212 7092.

Registracija vyks iki 2011 m. birželio 3 d. darbo dienomis 8–12 ir 13–17 val. (penktadieniais – iki 15.45 val.).

Išsamesnė informacija pateikta Karo akademijos internetinėje svetainėje www.lka.lt skiltyje „Stojantiesiems“.

LR Krašto apsaugos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: