(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno rajone šiais metais planuojama pritaikyti būstus dviem neįgaliems asmenims, gyvenantiems Domeikavos ir Raudondvario seniūnijose. Vienam jų bus įrengtas keltuvas, kuris jaunuoliui atvers platesnes galimybes aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime ir abiems bus pritaikytos vonios. Šiuo metu Kauno rajone yra šeši neįgaliesiems pritaikyti būstai.

Kauno rajono socialinių paslaugų centras, vykdydamas Būsto pritaikymo žmonėms su negalia 2007-2011 metams programą, jau ketvirti metai organizuoja būsto pritaikymo darbus neįgaliems asmenims Kauno rajone. Programai vykdyti 2010 m. iš valstybės biudžeto skirta 62, 4 tūkst. Lt, o iš Kauno rajono savivaldybės – 15 tūkst. Lt.

Kaip ir kiekvienais metais pavasarį rinkosi Kauno rajono būsto pritaikymo asmenims su negalia komisija, kuri aptarė būsto pritaikymo asmenims su negalia programos pakeitimus ir atsižvelgdama į juos, sudarė asmenų, laukiančių būsto pritaikymo, eiles. 2010 m. dėl būsto pritaikymo buvo svarstoma 12 prašymų, atitinkančių Bazinius būsto pritaikymo žmonėms su negalia reikalavimus.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: