Policijos pareigūnai kalbėjo apie vaiko teises ir pareigas
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato Centro policijos nuovados pareigūnai paskutinę rugsėjo mėnesio savaitę Kauno Vinco Kudirkos progimnazijoje organizavo renginį „Žinok teises, vykdyk pareigas“, kurio metu su 6 klasių moksleiviais (apie 100 mokinių) buvo svarstoma, ar vaikas, naudodamasis savo teisėmis, turi laikytis nustatytų elgesio normų, įstatymų, gerbti kitų žmonių teises, t. y. atlikti savo pareigas.

Renginio metu pareigūnai kartu su vaikais diskutavo apie tai, kad gyvendami visuomenėje neišvengiamai esame susiję su mus supančiais žmonėmis.

Norėdami sugyventi, turime laikytis ne tik moralės normų, tautinių papročių ir tradicijų, bet ir valstybės nustatytų visuotinai privalomų elgesio taisyklių.

Susitikimo metu moksleiviams dar kartą buvo primintos jų teisės, t. y. teisė gyventi kartu su tėvais, teisė į asmens individualybę, į gyvenamąjį būstą, į mokslą, teisė įgyti specialybę ir kt. Kalbėta apie tai, kad gyvendami visuomenėje turime galvoti ne tik apie savo teises, bet ir nepažeidinėti kitų asmenų teisių bei interesų.

Vaikas, naudodamasis savo teisėmis, turi laikytis nustatytų elgesio normų, įstatymų, gerbti kitų žmonių teises, taigi vykdyti savo pareigas: gerbti savo tėvus, kitus šeimos narius, pedagogus, kitus suaugusiuosius ir vaikus, nepažeidinėti jų teisių ir teisėtų interesų, paisyti priimtų elgesio normų mokymo ir auklėjimo įstaigose, viešosiose vietose. Renginio pabaigoje atsakyta į moksleivių pateiktus klausimus.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: