lsdp.lt archyvo nuotr.

Nepaisant to, kad laišką, kuriame prezidentė Dalia Grybauskaitė apkaltinta melu, galėjo rašyti ne energetikos viceministrė Renata Cytacka, premjeras Algirdas Butkevičius pozicijos nekeičia – ji turi trauktis iš pareigų.

“Niekas nesikeičia. Aš laukiu ministro apsisprendimo”, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Jis tvirtino trečiadienį buvęs informuotas, kad energetikos viceministrė viešą laišką dėl tariamo prezidentės melo parašė pati savaitgalį, tik išsiuntė darbo dieną, per konferencijos, kurioje dalyvavo, pertrauką.

Tuo metu ketvirtadienį naujienų portalas lrytas.lt pranešė, kad matyti, jog R.Cytackos išplatintas laiškas sukurtas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininko europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio vardu registruotame kompiuteryje, o tekstas paskutinį kartą išsaugotas jau R.Cytackos kompiuteryje.

“Prezidentė D.Grybauskaitė viešai suklaidino tarptautinę bendruomenę ir Europos Parlamento narius sakydama, kad nė vienoje tarptautinės organizacijos ataskaitoje nėra minima, jog Lietuva pažeidžia tautinių mažumų teises. Prezidentė meluoja”, – rašoma politikės laiške.

V.Tomaševskis ir R.Cytacka priklauso tai pačiai partijai. LLRAlyderis nepatvirtino, kad laiškas rašytas su jo žinia ar jo kompiuteryje.

“Energetikos ministrui yra aiškiai pasakyta – tai yra jo kompetencijos klausimas. Jis turi pateikti man atsakymą, kokį priims sprendimą”, – ketvirtadienį pakartojo A.Butkevičius.

R.Cytacką į energetikos viceministrės pareigas delegavo LLRA.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: