Uspaskich.eu archyvo nuotr.

Trys Darbo partijos ministrai laikinajai partijos vadovei, Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei iki trečiadienio turi pateikti ataskaitas, ką yra nuveikę. Po to bus sprendžiamas jų likimas pareigose.

“Jie turi iki trečiadienio pateikti savo darbą, pristatyti, ką jie nuveikė, ir tada spręsime. Emocijomis aš tikrai nesivadovausiu, bet konkrečiai nuveiktais ir nenuveiktais darbais”, – pirmadienį žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Neseniai tapusi laikinąja Darbo partijos pirmininke ir Seimo vadove praėjusią savaitę ji su susitiko su socialinės apsaugos ir darbo, švietimo ir mokslo bei žemės ūkio ministrais Algimanta Pabedinskiene, Dainiumi Pavalkiu ir Vigilijumi Jukna.

“Susitikau kaip nauja laikinai pareigas einanti pirmininkė su ministrais – tiek su A.Pabedinskiene, tiek su švietimo ministru, taip pat su žemės ūkio ministru. Mūsų pokalbis buvo labai dalykiškas, buvo paprašyta ministrų pateikti nuveiktus darbus, kurios užduotys buvo neatliktos vyriausybiniu lygmeniu, pateiktos priežastys, kodėl vėluojama”, – tvirtino L.Graužinienė.

Praėjusią savaitę pranešta, kad Darbo partija klibina savo deleguotų ministrų kėdes. Pastarajame partijos tarybos posėdyje ministrai kritikuoti dėl prasto Vyriausybės programos vykdymo. “Darbiečiai” tvirtina norintys, kad jų deleguoti ministrai aktyviau inicijuotų ir teiktų su Vyriausybės programos įgyvendinimu susijusius sprendimus.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius savo ruožtu teigė “darbiečių” ministrams priekaištų neturįs.

“Mes vyriausybės kabinete dirbame darniai ir tokių tikslų (pakeisti ministrus) tikrai neturime”, – pirmadienį sakė jis žurnalistams.

Pagal valdančiųjų partijų susitarimą, Darbo partija į Vyriausybę yra delegavusi keturis ministrus: A.Pabedinskienę į socialinės apsaugos ir darbo ministres, V.Jukną į žemės ūkio ministrus, Dainių Pavalkį į švietimo ir mokslo ministrus bei Šarūną Birutį į kultūros ministrus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: