Gabrielius Landsbergis / asmeninio archyvo nuotr.

Tėvynės-sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis Tarybos posėdyje paragino neleisti nesąžiningiems politikams sunaikinti piliečių pasitikėjimą valstybe bei grįžti prie diskusijos apie etiką ir sąžinę politikoje.

Valstybės tvarumas ir tęstinumas – pagrindinis mūsų partijos uždavinys. Nieko nėra svarbiau, kad kai mūsų nebus, būtų valstybė. Žmonių pasitikėjimas yra valstybės tvarumo ir ilgaamžiškumo garantas. Niekada negalvojau, kad teks grįžti prie politinių pavyzdžių, kurie buvo praeityje. Tačiau prezidentas A. Brazauskas turėjo politinės valios ir atsakomybės paraginti trauktis premjerą A. Šleževičių, kuris, pasinaudojęs savo politiniu svoriu, pirmas atsiėmė indėlį iš bankrutuojančio banko. Šios dienos situacija su Premjero keliuku yra analogiška ir mes privalome reikalauti Vyriausybės atsakomybės“, – Tarybos posėdyje kalbėjo TS-LKD vadovas G. Landsbergis.

Pasak G. Landsbergio, dar iki skandalo dėl nemokamų ministrų pietų, politinio turizmo ar Vyriausybės skirtų 300 tūkstančių eurų Premjero keliukui, visuomenei buvo kilę daugybė dvejonių dėl biudžeto projekto sąžiningumo ir valdančiųjų rinkiminių pažadų skaldomos visuomenės.

Pirmajame laiške korintiečiams kalbama, kad be meilės žmogus yra tik žvangantis varis ir skambantys cimbolai. Diskusijos apie gerovės valstybę taip pat bus tik žvangantis varis ir skambantys cimbolai, nes nebus pasitikėjimo. Kaip mes galime paraginti kurti valstybę, atiduoti daugiau savo bendro uždirbto turto, jeigu netikime, kad jis sąžiningai bus panaudotas. Susimokėk mokestį už automobilį ar nekilnojamąjį turtą, kad vienas iš valstybės vadovų galėtų nusitiesti sau keliuką ar pasikelti“, – sakė TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis.

Partijos vadovas taip pat pakvietė bendrapartiečius pritarti įsipareigojimui Dėl Garbingo elgesio politinėje veikloje, kuris bus aptariamas šiandien vykstančios Tarybos metu.

Lietuvoje privalo būti grąžinta diskusija apie sąžiningumą ir politinę kultūrą. Jei taip atsitiktų, kad po rinkimų tektų diskutuoti apie Vyriausybės sudarymą, diskusija apie politinę kultūrą privalėtų būti viena iš esminių“, – pažymėjo TS-LKD vadovas G. Landsbergis.

G. Landsbergis, taip pat pasidžiaugė, kad kelionių po Lietuva idėja, pavadinta „Girdime Lietuvą“, pasiteisino. G. Landsbergis tikino, kad TS-LKD atstovai, keliaudami po Lietuvą, surinko daugiau negu 50-ties organizacijų parašus ir šie nugulė į dokumentą, kuris ragina keisti siūlomą biudžeto projektą. Šie parašai jau perduoti finansų ministrui Viliui Šapokai. Jei į pastabas nebus atsižvelgta prezidento Gitano Nausėdos bus prašoma vetuoti biudžetą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: