urm.lt archyvo nuotr.

Rytų Ukrainoje vyksta Rusijos remiamas maištas, pirmadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, atvykęs į Europos Sąjungos (ES)susitikimą Briuselyje.

“Nematome pozityvių veiksmų ir nematome pastangų, ypač iš Rusijos, deeskaluoti situaciją. Susiduriame su Rusijos remiamu maištu, kuris tęsiasi”, – žurnalistams sakė L.Linkevičius.

Pasak ministro, ES, veiksmus koordinuodama su Jungtinėmis Valstijomis, Maskvai turi pasiųsti aiškų signalą. Žurnalistų paklaustas, ar Rusijai sužlugdžius gegužės 25 dieną planuojamus prezidento rinkimus, ESgali įvesti ekonomines sankcijas, L.Linkevičius atsakė, kad “tai nėra atmetama”.

ESministrai pirmadienį gali išplėsti sąrašą asmenų, kuriems bus taikomos sankcijos dėl krizės Ukrainoje.

Vakarai paskelbė nepripažįstantys sekmadienį vykusių vadinamųjų “referendumų” Rytų Ukrainoje dėl nepriklausomybės. Ukrainos valdžia teigia, kad už balsavimų slypi Kremliaus ranka. Nepriklausomi šaltiniai pranešė negalintys patvirtinti prorusiškų aktyvistų teiginių, esą už Donecko srities nepriklausomybę balsavo 89 proc. rinkėjų.

Ketvirtadienį JAV viešosios nuomonės tyrimo instituto “Pew Research Centre” paskelbti apklausos rezultatai rodė, jog 70 proc. ukrainiečių rytiniame regione norėtų likti vieningoje šalyje, o atsiskyrimui pritaria tik 18 procentų.

Kita vertus, anot šios apklausos, rytuose vos 24 proc. gyventojų pasitiki centrine vyriausybe Kijeve.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: