Brg. gen. R. Vaikšnoras perėmė Sausumos pajėgų vado pareigas. Alfredo Pliadžio nuotr.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad remtų generolo Raimundo Vaikšnoro kandidatūrą į Lietuvos kariuomenės vadus.

„Tikrai brigados generolo kandidatūrą vertinu kaip labai gerą ir labai rimtą. Jeigu bus toks prezidento pasirinkimas, tai bent jau mano balsą tikrai kariuomenės vadas turės“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Visgi, ji pridūrė, kad antradienio rytą darbinio susitikimo su G. Nausėda metu šio klausimo neaptarė.

Ingrida Šimonytė. ELTA / Andrius Ufartas

„Gal vyksta kažkokie aptarimai su Seimo frakcijomis, kadangi Seimas turi pritarti ar nepritarti“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

Premjerei antrino ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Nors konservatorių lyderis tikino kol kas su kolegomis detaliai šiuo klausimu nediskutavęs, pirminiai kandidato vertinimai yra palankūs.

„Tiek, ką girdėjau ir premjerę kalbant, ir iš savo asmeninės pozicijos, turėjau galimybę su krašto apsaugos ministru truputėlį persimesti keliais žodžiais – tai kažkokios prieštaros ar pakeltų antakių tikrai nemačiau“, – parlamente žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Bet tas procesas turi įvykti – turi būti atsakyti klausimai, normalus Seimo tvirtinimo procesas“, – pažymėjo jis.

Gabrielius Landsbergis. ELTA Žygimantas Gedvila

Prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas antradienį „Žinių radijui“ patvirtino, kad prezidentas Gitanas Nausėda į kariuomenės vado poziciją siūlys generolo R. Vaikšnoro kandidatūrą. Anot jo, ši pavardė jau yra derinama su Seimo frakcijomis.

ELTA primena, kad dabartinio kariuomenės vado, generolo Valdemaro Rupšio kadencija baigiasi šių metų liepos mėnesį.

Pagal Konstituciją, kariuomenės vadą penkerių metų kadencijai Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: