lsdp.lt archyvo nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius planuoja vykti vizitų į Jungtines Valstijas, Kiniją, Pietų Afrikos Respubliką.

Dienraštis “Lietuvos žinios” rašo, kad jau sudarytas premjero A.Butkevičiaus vizitų į užsienį planas 2014 metams. Ministro pirmininko atstovės spaudai Evelinos Butkutės-Lazdauskienės teigimu, planas dar gali kisti, bet šiemet pirmenybė bus teikiama ilgalaikių ir strateginių Lietuvos interesų įtvirtinimui bei naujų augančių rinkų paieškai.

Artimiausiu metu – vasario pradžioje – numatomas A.Butkevičiaus vizitas į Taliną, kur vyks Baltijos ministrų pirmininkų tarybos neformalus posėdis. Premjeras lankysis Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse. Balandį jis ruošiasi dalyvauti popiežių Jono Pauliaus II ir Jono XXIII kanonizavimo iškilmėse Vatikane.

“Pirmąjį metų ketvirtį taip pat planuojami vizitai į Gruziją ir Moldovą paremti šių šalių pastangas siekti visaverčio suartėjimo su Europos Sąjunga ir atsiliepiant į gautus kvietimus”, – pasakojo E.Butkutė-Lazdauskienė.

Planuose – A.Butkevičiaus vizitas į Jungtines Amerikos Valstijas, Kiniją, Pietų Afrikos Respubliką.

“Per šiuos vizitus bus kalbama ne tik dvišalių politinių ir prekybinių-ekonominių santykių temomis. Lietuva pradėjo darbą Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, todėl per susitikimus, be jokios abejonės, bus paliesti ir aktualūs tarptautinio bendradarbiavimo klausimai”, – pažymėjo premjero atstovė spaudai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: