Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė / © Mindaugo Mikulėno nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Taryba nusprendė pradėti diskusiją apie idėją TS-LKD steigti Etikos grupę.

Pasak idėją pristačiusios TS-LKD partijos pirmininko pavaduotojos Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, TS-LKD savo veikloje remia aukštus politinės kultūros, moralės ir skaidrumo standartus, kurie susiformavo per ilgą partijos veiklos istoriją ir kurių ištakos siekia dar Sąjūdžio laikus. Tik nuosekliai laikantis šių principų TS-LKD veikloje, galima jų reikalauti jų laikyti kitų partijų ir politikų. Nuo mūsų visų elgesio priklauso TS-LKD reputacija, visuomenės pasitikėjimo lygis.

Į šią bendruomenę susibūrėme vedami įvairių tikslų – nes palaikome TS-LKD nuostatas ir idėjas, nes norime būti su bendraminčiais, nes galvojame apie tinkamą žmonių atstovavimą, nes esame už stiprią ir skaidrią valstybę, – sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė. – Vienoje diskusijoje jaunuolis pasakė man, kad ir jis, ir jo šeima balsuoja už mus, nes esame morali partija, „jūs esate vieninteliai“ sakė jis. Žinoma, kad tai girdėti malonu, tą jausti bendruomenėje – irgi. Tačiau tai yra ir didžiulė atsakomybė – neapvilti žmonių ir šalia esančių bendražygių“.

Pirmas žingsnis būtų parengti ir pasitvirtinti TS-LKD Etikos kodeksą, kuris apibrėžtų TS-LKD narių, taip pat kitų TS-LKD nepriklausančių, bet mūsų bendruomenės remiamų asmenų (politinėse pozicijose) elgesio normas, veiklos vertybinius principus, dalykinio ir moralinio elgesio nuostatas.

Sąžiningo elgesio principai: pagarba įstatymui, žmogui, jo teisėms, demokratijai; sąžiningumas; objektyvumas; teisingumas; pavyzdingas elgesys; veiklos skaidrumas ir atvirumas.

Antras žingsnis – Etikos grupės sukūrimas, kurią sudarytų TS-LKD partijos nariai, stiprų autoritetą turintys, iš politinės aktyvios veiklos pasitraukę žmonės, taip pat komisiją papildytų nepriklausomas ekspertas iš šalies, kuris atliktų visuomenės vertintojo funkciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: