Saulius Skvernelis /Asmeninio archyvo nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis spaudos konferencijos pirmadienį metu informavo, jog keis tris ministrus – švietimo ir mokslo, aplinkos ir kultūros.

Pasak Vyriausybės vadovo, jo susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite yra numatytas trečiadienį.

„Esame Vyriausybės veiklos pusiaukelėje. Manau, kad tikrai padaryti esminiai darbai, jų pakankamai. Kartu puikiai suprantu, kad yra gera galimybė vertinant pokyčius. Švietimo ir mokslo ministrė tikrai ėmėsi labai svarbių pertvarkų, kurias buvo būtina padaryti, pavyko daug, bet ne viskas. Yra dalykų, kuriuos reikia taisyti, ir tai yra ne tik Švietimo ir mokslo ministerijos klausimas. Noriu priminti visų institucijų – Vyriausybės, Seimo ir Prezidentūros bendrą darbą įgyvendinant švietimo reformas“ – teigė premjeras.

Savo pareigų neteks švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, aplinkos ministras Kęstutis Navickas, kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Štai kaip esamą situaciją komentuoja žurnalistas Dovydas Pancerovas:

“Turbūt ne man vienam kilo klausimas, prie ko čia aplinkos ministras ir kultūros ministrė. Štai ką žinome iš užkulisių:

– Dabar Vyriausybė svarsto sujungti žiniasklaidą prižiūrinčias institucijas į vieną. Jie galėtų bausti ir mokyti visus žurnalistus, skirstyti valstybės pinigus; panašiai padaryta Vengrijoje. Mano žiniomis, Kultūros ministerija ir Liana Ruokytė Jonsson kol kas nesiėmė vykdyti tokių planų.

– Aplinkos ministras Kęstutis Navickas buvo vienas iš nedaugelio politikų, kuris viešai prieštaravo Sauliaus Skvernelio ir jo valstiečių pozicijai dėl valstybės strateginių objektų – Vilniaus ir Kauno atliekų deginimo jėgainių.”

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson atsistatydindama pareiškė, kad jos savigarba neleidžia toliau dirbti su premjeru Sauliumi Skverneliu.

„Iš premjero ir jo kanceliarijos, jo aplinkos, spaudimo sulaukdavome daugeliu klausimu, ypač kai tai liesdavo žiniasklaidos klausimus < ...> Tam ir buvo įkurta medijų taryba, kaip apsigynimo tam tikras įrankis < ...> premjeras viską norėdavo daryti nepasitaręs su visuomenės informavimo lauku.< ...> Didelė pagarba ir meilė mano kolegoms ministrams, ko negaliu pasakyti apie premjerą“, – pareiškė ministrė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: