Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popiežius Benediktas XVI gruodžio 12-ąją – kaip tik Kalėdoms – prisijungs prie “Twitter” ir paskyroje @pontifex reguliariai rašys aštuoniomis kalbomis, pirmadienį paskelbė Vatikanas.

“Pirmosios žinutės bus atsakymai į popiežiui atsiųstus klausimus dėl tikėjimo. Visuomenė gali pradėti juos siųsti dabar”, – nurodė Vatikanas ir pridūrė, kad pontifikas “Twitter” rašys arabiškai, angliškai, prancūziškai, vokiškai, itališkai, lenkiškai, portugališkai ir ispaniškai.

Pontifiko paskyra jau turėjo bent 2 435 sekėjus, o jų skaičius pradėjo sparčiai didėti po šio pranešimo. Prisistatymo žinutėje sakoma: “Sveiki atvykę į Jo Šventenybės popiežiaus Benedikto XVI oficialųjį “Twitter” puslapį.”

“Popiežiaus dalyvavimas “Twitter” yra jos įsitikinimo, kad Bažnyčia privalo dalyvauti skaitmeninėje arenoje, konkreti išraiška”, – sakoma Vatikano pranešime.

Ten pat nurodoma, kad Benediktas norėjo “užtikrinti, jog Jėzaus Kristaus ir jo Bažnyčios mokymo geroji naujiena persmelktų mainų ir dialogų forumą, kuris yra kuriamas socialinių tinklų”.

Keli Vatikano hierarchai jau anksčiau reguliariai skelbdavo žinutes “Twitter” – tarp jų Popiežiškosios kultūros tarybos vadovas kardinolas Gianfranco Ravasi (Džanfrankas Ravazis), tradicijų saistomam Šventajam Sostui stengiantis pasiekti pasaulinę jaunesnio amžiaus auditoriją.

Popiežius pernai įkūrė naują Vatikano informacijos portalą, informuodamas apie tai žinute Šventojo Sosto oficialiojoje “Twitter” paskyroje, išsiųsta iš planšetinio kompiuterio “iPad”. Tuo metu padarytose nuotraukose matoma, kaip prelatai rodo suglumusiam pontifikui, kaip naudotis tuo šiuolaikiškus prietaisu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: