Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popiežius Pranciškus trečiadienį pasmerkė kaip “vergišką darbą” aukų, žuvusių Bangladeše sugriuvus fabriko pastatui, darbo sąlygas, pranešė Vatikano radijas.

“Antraštė, kuri išties apstulbino mane tragedijos Bangladeše dieną, buvo “Gyvenant už 38 eurus per mėnesį”. Tiek buvo mokama žmonėms, kurie žuvo. Tai vadinama vergišku darbu”, – buvo cituojamas popiežius, kuris kalbėjo per privačias mišias.

“Šiandien pasaulyje šį vergovė yra nukreipta prieš kažką gražaus, ką Dievas mums davė, – gebėjimą kurti, dirbti, būti oriam. Kiek daug brolių ir seserų yra patekę į tokią padėtį!”, – sakė jis.

“Nemokėti sąžiningai, neduoti darbo, nes jums rūpi tik balanso lentelės, žiūrėti tik kaip gauti pelno. Tai eina prieš Dievą!”, – radijas citavo popiežių.

“Yra daug žmonių, kurie nori dirbti, bet negali. Jei visuomenė yra organizuota tokiu būdu, kad ne kiekvienam yra suteikta galimybė dirbti, tai tokia visuomenė nėra teisinga”, – sakė jis.

Paskutiniais duomenimis, po praeitą savaitę įvykusios vieno pramonės pastato griūties Bangladešo sostinės priemiestyje jau yra patvirtinta daugiau nei 400 žmonių žūtis. Dar 149 žmonės iki šiol nėra rasti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: