(c) Lietuvos kudo federacijos archyvo nuotr.

Šių metų lapkričio 14/15 dienomis, Tokijo mieste (Japonija) vykusiame trečiajame pasaulio KUDO čempionate sportininkas iš Lietuvos Tomas Šviažas laimėjo bronzos medalį ir tapo pirmuoju lietuviu, iškovojusiu prizinę vietą KUDO istorijoje.

„Buvo sunku nusiteikti kovai prieš daugkartinį Japonijos KUDO čempioną Inada Takuja. Bet kovą laimėjau ir užėmiau trečiąją vietą pasaulyje. Labai džiaugiuosi šiuo pasiekimu, kadangi KUDO Lietuvoje praktikuojama tik nepilnus 10 metų, o Japonijoje ar Anglijoje tai labai populiari sporto šaka“, – teigė trečiąją vietą iškovojęs lietuvis.

23 m. T. Šviažas ne tik iškovojo svarbią pergalę, bet ir pradėjo naują savo sportinės karjeros etapą – savo gimtajame Kauno mieste atidarė Kudo klubą „Tonusas“. „Kudo, pirmiausiai, yra kelias ugdyti savo valią, charakterį ir discipliną, o ne smurto ar tik fizinės jėgos propagavimą. Šis kovos menas apima ne tik fizinį pasirengimą, bet ir vidinę sportininko dvasią“, – teigė naujojo klubo steigėjas.

Pasaulio Kudo čempionatas yra laikomas prestižinėmis varžybomis, į kurias suvažiuoja geriausi kovotojai iš visų pasaulio šalių, propaguojančių šią sporto šaką. Čempionatas yra rengiamas kas 4 metus Japonijos sostinėje, Tokijuje. O jam vadovauja gerai žinomas Rytų kovos menų meistras Azumi Takaši, kuris kartu yra ir Tarptautinės Kudo Federacijos (International Kudo Federation) prezidentas.

Kudo, išvertus iš japonų kalbos reiškia atviros sąmonės kelią. Tai universali fizinio bei dvasinio savęs tobulinimo sistema, skirta harmoningos asmenybės, studijuojančios Kudo, formavimui bei ugdymui. Kudo šaknys prasideda iš Daido-Juku karatė. Kudo – skirtingų dvikovinių kovos menų sintezė, apjungianti karatė, Tai boksą, džiu-džitsu ir boksą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: