(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Gegužės 18 d. (antradienį) nuo 9-16 val. Kauno miesto savivaldybės fojė Lietuvos Caritas atliks anoniminę apklausą, įgyvendinant projektą „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms”.

Nors Lietuvoje kartas nuo karto kyla diskusijos prostitucijos tema, tačiau vieningos nuomonės šiuo klausimu vis dar neprieita, taip pat niekada nebuvo vykdytos apklausos, skirtos išsiaiškinti lietuvių požiūrį į prostituciją ir šio reiškinio žalą visuomenei.

Lietuvos Caritas projektas „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms” pirmą kartą ryžosi atvirai kreiptis į visuomenę ir taip išsiaiškinti įvairių socialinių grupių požiūrį į prostitucijos problemą.

Šiuo tikslu gegužės 12-20 dienomis didžiųjų Lietuvos miestų savivaldybėse bus vykdomos anoniminės apklausos, kurių rezultatai vėliau susisteminti ir viešai paskelbti.

Devynių klausimų anketoje gyventojai bus kviečiami išsakyti nuomonę apie tai, ar prostitucija yra socialinė problema, teikti šios problemos sprendimo būdus, išsakyti nuomonę prostitucijos legalizavimo klausimu.

Lietuvos Caritas projekto „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms” koordinatorės Kristinos Mišinienės teigimu, prostitucijos reiškinį visuomenėje gaubia dviprasmiška atmosfera.

„Prostitucija vienu metu ir egzistuoja, ir neegzistuoja. Tai tarsi vieša paslaptis. Skurdas ir paklausa neleidžia sekso pramonei užgesti, todėl turime atvirai pasižiūrėti į šią problemą”, – kalbėjo akcijos iniciatorė K. Mišinienė.

Tyrimas bus atliekamas Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės savivaldybių patalpose. Bus apklausiami savivaldybių lankytojai. Klaipėdoje, savivaldybei atsisakius dalyvauti tyrime, Caritas savanoriai anketas dalins Klaipėdos universitete.

Šis tyrimas yra viena iš Lietuvos Caritas socialinės akcijos „Aš – už pasaulį be prostitucijos!” sudedamųjų dalių. Lietuvos Caritas nuo praėjusių metų rugsėjo mėnesio trunkančią akciją jau surengė 3 vietos ir respublikines konferencijas, 6 paskaitų ciklus Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės bei Panevėžio regionų mokyklose ir vaikų globos namuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: