(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybės taryba, atstovaudama Kauno rajono bendruomenės interesus, prašo, kad Kauno rajono apylinkės teismas ir Kauno miesto apylinkės teismas nebūtų sujungti į Kauno apylinkės teismą.

,,Mūsų nuomone, planuojama reforma yra skubota, numatomas lėšų sutaupymas duos tik trumpalaikę finansinę naudą valstybės biudžetui ir padarys keleriopai didesnę socialinę ir ekonominę žalą Kauno rajono savivaldybės gyventojams, Kauno rajone pablogės teisingumo vykdymo efektyvumas, teismai negalės įgyvendinti pareigos operatyviai ir teisingai spręsti bylas“, – rašoma lapkričio 19 dieną Tarybos posėdyje priimtame kreipimęsi į Seimą, Vyriausybę ir teisingumo ministrą.

Kauno rajono savivaldybė – viena iš nedaugelio Lietuvos savivaldybių, kurioje kasmet 1 tūkstančiu padidėja gyventojų skaičius. Tai daro įtaką nusikalstamumo augimui Kauno rajone, rezonansinių bylų daugėjimui. Sujungus teismus, bylų padaugės, pailgės jų nagrinėjimo terminai. Tai sukels žmonių nepasitenkinimą, dar labiau susilpnins gyventojų pasitikėjimą teisingumu ir teismais.

Nors Kauno miesto apylinkės teismas ir Kauno rajono apylinkės teismas įsikūrę Kauno mieste, tačiau jie yra skirtingose miesto vietose ir nei vieno iš teismų užimamos patalpos nėra pakankamai didelės, kad būtų galima perkelti abu teismus į kurį nors vieną pastatą. Peršasi išvada, kad jei būtų vienas teismas, posėdžiai turėtų vykti skirtinguose pastatuose. Be to, iš Kauno rajono atvykęs pilietis procesinius dokumentus turėtų priduoti ir sprendimą atsiimti dar kitoje vietoje – Laisvės alėjoje. Toks darbo organizavimas sukels nemažai sumaišties ir nepatogumų Kauno rajono gyventojams.

,,Būtent dėl šių motyvų ir prašome minėtas institucijas atsižvelgti į mūsų prašymą ir nejungti  Kauno rajono apylinkės ir Kauno miesto apylinkės teismų“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: