lsdp.lt archyvo nuotr.

Lietuvos savivaldybės ras lėšų finansuoti šilumos ūkio pertvarką, tikina premjeras Algirdas Butkevičius. Vyriausybei skatinant investicijas į biokurą ir kitas sritis, premjeras teigia nematantis lėšų trūkumo pertvarkai, kuri gali kainuoti iki 1,5 mlrd. litų.

“Skolinsis savivaldybių įmonės, o bankai tikrai tokioms įmonėms skolins, nes matoma aiški kapitalo grąža ir nėra jokios rizikos, kad ta įmonė tų lėšų nesugrąžins”, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar skolų turinčios savivaldybės ras lėšų finansuoti pertvarką.

“Pagaliau gal pradės mąstyti logiškai ir kiekvieną projektą įvertinsime finansiškai ir ekonomiškai – ar jis atsiperka ar ne. Šitos lėšos atsiperka per tam tikrą laikotarpį, taip pat sumažina savivaldybių biudžetų išlaidas žiūrint į perspektyvą “, – vardijo Vyriausybės vadovas.

Vyriausybės atstovai šią savaitę skaičiavo, kad Lietuvos šilumos ūkio pertvarka, siekiant atpiginti šilumą gyventojams, gali kainuoti iki 1,5 mlrd. litų, teigia . Be to, numatoma neberemti jėgainių, kurios gavo Europos Sąjungos paramos, pagamintos elektros, tokiu būdu sutaupant iki 300 mln. litų per metus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: