Penktadienį Kauno „Žalgiris“ sužaidė savo trečiąsias rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Kauno sporto halėje žalgiriečiai susitiko su pirmenybių debiutantais Utenos „Juventus“ krepšininkais. Puikią gynybą demonstravę kauniečiai įveikė varžovus rezultatu 65:51 (18:11, 14:15, 13:11, 20:14).

Tai buvo trečioji „Žalgirio“ pergalė LKL čempionate. Šeštadienį žalgiriečiai Kauno sporto halėje išmėgins jėgas jau Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynėse. „Žalgirio“ ir Rygos VEF komandų dvikova prasidės 16.00 val. Bilietus galite įsigyti Kauno sporto halės ir visose bilietai.lt kasose.

Rungtynėms su „Juventus“ nebuvo registruoti sirguliuojantis Povilas Butkevičius ir Marcusas Brownas, šiandien sužinojęs apie savo senelio netektį.

Mačo pradžia buvo neįprastai nerezultatyvi – pirmieji taškai buvo pelnyti tik sužaidus pusketvirtos minutės. Juos įmetė „Juventus“ žaidėjas Paulius Morkeliūnas, kuris vėliau pridėjo dar porą taiklių metimų ir neleido savo komandai per daug atsilikti, kai kitoje aikštės pusėje atakas tiksliai užbaigė Dainius Šalenga, Travisas Watsonas, Mantas Kalnietis ir Mirza Begičius (12:9). Besibaigiant kėliniui P.Morkeliūno pelnytas devintasis taškas neatpirko puikaus Ado Juškevičiaus prasiveržimo ir T.Watsono metimo iš vidutinio nuotolio – 18:11.

M.Begičiaus dvitaškis ir Žygimanto Janavičiaus tolimas šūvis prasidėjus antrajam kėliniui leido „Žalgiriui“ įgyti dviženklį pranašumą (23:11). Vėliau Žygis pridėjo du taškus po gražaus Martyno Pociaus perdavimo, o T.Watsonas perėmė kamuolį ir persivaręs jį per visą aikštę dėjimo sudrebino „Juventus“ krepšį. Du kartus suveikė identiškas žalgiriečių derinys, kurio pabaigoje kamuolį gaudavo Tadas Klimavičius, užbaigęs abi atakas metimais iš po krepšio (32:20). Tačiau paskutinės trys kėlinio minutės šeimininkams nebuvo sėkmingos – per jas nepelnę taškų kauniečiai po antrojo kėlinio pirmavo 32:26.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Žalgirio“ rezultatyvumas vėl buvo nedidelis. Nors tritaškį pataikė D.Šalenga, o T.Watsonas pakartojo netaiklų komandos draugo metimą (37:31), tačiau kiti antpuoliai per penketą minučių buvo bevaisiai. Tuo naudodamiesi uteniškiai sugebėjo sumažinti skirtumą net iki minimumo – 37:38. Taisyti padėtį ėmė „Žalgirio“ kapitonas D.Šalenga, įmetęs dvitaškį bei įdėjęs greitos atakos metu. Vėliau perėmus kamuolį lengvus taškus pelnė Ž.Janavičius, o idealiai per paskutines minutes apsigynę žalgiriečiai buvo priekyje 45:37.

Pirmąją ataką ketvirtajame kėlinyje dvitaškiu užbaigė Povilas Čukinas, tačiau po to krepšys kauniečiams buvo užrištas net metant iš patogių padėčių. „Juventus“ priartėjo 44:47, kol galiausiai šeimininkai pabudo iš letargo miego. M.Kalnietis pataikė iš trijų taškų zonos, baudas sumetė M.Pocius, dar vienu tritaškiu Mantas grąžino dviženklę persvarą, o kamuolį perėmęs ir taškus pelnęs Martynas privertė Utenos ekipos trenerius išnaudoti paskutinę minutės pertraukėlę – 57:44. Ji svečių nebeišgelbėjo: T.Watsono dvitaškis ir M.Kalniečio dėjimas užfiksavo galutinį rezultatą 65:51.

„Žalgiris“: T.Watsonas 13 (12 atk. kam.), M.Kalnietis 12, D.Šalenga 12, Ž.Janavičius 7, M.Pocius 7 (6 atk. kam.), M.Begičius 4 (6 atk. kam.), A.Juškevičius 2, P.Čukinas 2.

„Juventus“: P.Morkeliūnas 14 (7 atk. kam.), A.Vasiliauskas 10.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: