(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Paremdama Europos judriosios savaitės iniciatyvas, Kauno miesto savivaldybės administracija ir UAB „Statybos strategija” rugsėjo 16 dieną viešbutyje „Park-inn Kaunas“ organizavo seminarą „Judrumo valdymo galimybės Lietuvos savivaldybėse“, kuriame dalyvavo miestų ir rajonų savivaldybių vadovai bei specialistai, atsakingi už transporto organizavimą ir miestų planavimą, viešojo transporto įmonių bei Kauno miesto įmonių atstovai.

Šis seminaras suorganizuotas vykdant tarptautinius projektus COMMERCE, CIVITAS CATALIST ir „EPOMM-PLUS“ partneriai mokosi darniosios miestų plėtros“. Seminaro tikslas – pristatyti Lietuvos savivaldybėms inovatyvius judrumo valdymo pavyzdžius, įdiegtus Kauno miesto įmonėms ir mokykloms bendradarbiaujant su savivaldybe.

Kauno miesto mero vardu seminaro dalyvius pasveikino vicemeras Rimantas Mikaitis. Susisiekimo ministerijos Transporto politikos departamento Strateginio planavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gražvydas Jakubauskas pristatė pagrindines bendrosios ES transporto politikos nuostatas darnaus judrumo srityje. Pastarasis kartu su Skyriaus vedėju Andriumi Šniuoliu į renginį atvyko tarnybiniais dviračiais.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Plėtros programų ir investicijų skyriaus vedėjas Vygintas Grinis pasakojo apie ES paramą judrumo valdymo iniciatyvoms Kaune. UAB „Statybos strategija“ Teritorijų planavimo padalinio vadovė Kristina Gaučė pristatė parengtą kelionės į darbą planą įmonėms, esančioms Kauno miesto Šiaurės-rytų dalyje, kalbėjo ir apie „EPOMM-PLUS partneriai mokosi darniosios miestų plėtros“.

Didelio klausytojų dėmesio susilaukė vienos iš įmonių Forumo atstovių – AB „Pieno žvaigždės“ personalo vadybininkės Aušros Paleckienės pranešimas. VGTU profesorė Marija Burinskienė ir profesorius Pranciškus Juškevičius pasakojo apie susisiekimo modeliavimą planuojamose teritorijose bei mobilumo valdymo per teritorijų planavimą galimybes. Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras pristatė Kelionės į mokyklą planus bei pėsčiųjų eismo saugumo užtikrinimo priemones greta Kauno miesto mokyklų.

Seminaro dalyviai su dideliu susidomėjimu išklausė Plėtros programų ir investicijų skyriaus vedėjo Vyginto Grinio pranešimą apie elektroninio bilieto viešėjame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimą ir pritaikymą viešėjame transporte. Pietų pertraukos metu visi norintieji praktiškai išbandė Kauno miesto viešojo transporto priemonėse puikiai veikiančio elektroninio bilieto galimybes.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: