(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį, rugsėjo 2 d., 16.30 val., Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vyks Iniciatyvinės jaunų studentų grupės organizuojama projekto „(Ne)darbas – tai galimybė?” atidarymo konferencija. Konferencijos tikslas paskatinti jaunosios kartos atstovus mąstyti pilietiškai ir aktyviai įsitraukti į savo šalies darbo rinką, ugdant ir gerinant asmenines kompetencijas, kurios itin svarbios sėkmingai integracijai į socialinę visuomenę.

Konferencijoje pranešimus skaitys Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, KTU regioninės plėtros katedros docentas dr. Rimantas Dapkus, Kauno jaunimo reikalų koordinatorė Laura Ramanauskaitė-Stašauskienė, projekto „(Ne)darbas – tai galimybė?” vadovė Lina Minikevičiūtė, Kauno verslininkų namų direktorius Donatas Žiogas. Sveikinimo žodį tars ISM universiteto tarptautinių ryšių skyriaus vadovas Tadas Šarapovas, Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros ir Kauno jaunimo darbo centro atstovai.

Projektas „(Ne)darbas – tai galimybė?” yra skirtas jauniems žmonėms, kurie šiuo metu neturi darbo ir nori išmokti jį susirasti. Projektas vyks keliais etapais, kurių metu dalyviai išklausys seminarų ciklą, dalyvaus mokymuose, analizuos darbo rinką, susitiks su sėkmingais verslininkais ir potencialiais darbdaviais, mokysis rašyti motyvacinius laiškus ir planuotis savo profesinę karjerą.

Viešojoje erdvėje trūksta panašaus pobūdžio renginių, todėl konferencija „(Ne)darbas – tai galimybė?” padės geriau susipažinti su jaunimo nedarbo problematika, o skirtingų mokslo sričių ir verslo atstovų pranešimai leis į šią temą pažvelgti iš skirtingų perspektyvų.

Projektą organizuoja iniciatyvinė jaunų studentų grupė. Ši neformali grupė įgyvendins projektą „(Ne)darbas – tai galimybė?” Kaune ir Kauno regione 2010 liepos – gruodžio mėnesiais. Visi iniciatyvinės grupės nariai yra studentai, būsimieji darbo rinkos dalyviai.

Tarybos sekretoriato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: