© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos antivyriausybinių protestų dalyviai penktadienį toliau laikė užėmę vietos administracijos pastatus keturiose vakarinėse šalies srityse, sukeldami papildomą galvos skausmą prezidentui Viktorui Janukovyčiui.

Protestuotojai ketvirtadienį užėmė srities administracijos pastatą vakariniame Lvovo mieste ir privertė gubernatorių Olehą Salo parašyti atsistatydinimo pareiškimą.

O.Salo, kuris, kaip ir kitų sričių gubernatoriai, į šį postą buvo paskirtas V.Janukovyčiaus, o ne išrinktas, vėliau pareiškė, kad jo atsistatydinimo pareiškimas negalioja, nes jį parašė spaudžiamas protestuotojų.

Maždaug 200 žmonių praleido naktį administracijos pastate ir, atrodo, neketina niekur trauktis, pranešė agentūros AFP korespondentas.

Sekdami protestuotojų Kijeve pavyzdžiu, jie prie administracijos pastato iš maišų su sniegu ir padangomis pastatė barikadas.

O.Salo penktadienį ryte atėjo į pastatą, tačiau įvertinęs padėtį išėjo, nepasakęs nė žodžio.

Už miesto ribų protestuotojai taip pat blokavo greitkelį, vedantį link Lenkijos sienos.

Rimti susidūrimai naktį taip pat vyko į pietus nuo Kijevo esančiame Čerkasų mieste, kuriame protestuotojai šturmu užėmė srities gubernatoriaus pastatą.

Tačiau įsikišusi milicija, ginkluota lazdomis, sugebėjo atgauti pastato kontrolę ir išstumti iš jo protestuotojus.

Kaip pranešama, pareigūnai Čerkasuose sulaikė 58 žmonės. Aktyvistų teigimu, viena jaunas aktyvistas buvo sunkiai sužeistas ir kritinės būklės hospitalizuotas.

Vakarinėje Rivnės srityje kaimyninio Lvovo protestuotojai taip pat praleido naktį srities administracijos pastate, tačiau leido darbuotojams ateiti į darbą.

Vakarinėje Ternopilio srityje protestuotojai praleido naktį srities administracijos pastate, kur laukė atvykstant gubernatoriaus.

Srities administracijos pastatas taip pat buvo užimtas vakarinėje Chmelnyckio srityje.

Tuo tarpu protestuotojai penktadienį mėgina užimti gubernatoriaus įstaigą Černivciuose, esančiuose netoli sienos su Rumunija.

Protestuotojai čia sudaužė duris ir langus, o milicija mėgina juos sulaikyti leisdama ašarines dujas.

Panašų šturmą vėliau penktadienį aktyvistai ketina surengti vakariniame Ivano Frankivsko mieste.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: