(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Daug naujų žaidėjų išbandžiusi Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė paskutinėse šių metų savo kontrolinėse rungtynėse rezultatu 0:2 nusileido Vengrijos komandai.

„Norisi sužaisti kuo geriau, bet svarbiausia buvo išbandyti žaidėjus įvairiose pozicijose. Pamatėme, kad jaunimui dar reikia tobulėti, o nurašyti senbuvius anksti“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Lietuvos komandos startinėje sudėtyje lyginant su paskutinėmis EURO 2012 atrankos ciklo rungtynėmis Ispanijioje pasikeitė net šeši žaidėjai, o trys po keitimo pasirodę futbolininkai – Mantas Fridrikas, Tadas Eliošius ir Artūras Jeršovas – apskritai debiutavo nacionalinėje rinktinėje.

Sėkešfehėrvaro „Sostoi” stadione vykusiame susitikime pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių. Vis dėlto po pertraukos šeimininkai įrodė savo pranašumą Įvarčius nugalėtojams pelnė Anglijoje žaidžiantis puolėjas Tamasas Priskinas ir Eindhoveno „PSV“ (Olandija) saugas Balazsas Dzsudzsakas.

Kitas draugiškas rungtynes Lietuvos rinktinė planuoja kitų metų vasario mėnesio. Kovo pabaigoje lietuvių laukia EURO 2012 atrankos rungtynės namuose su Europos čempione Ispanija.

Rungtynių statistika
Sekėšfehervaro „Sostoi” stadionas, 3000 žiūrovų
Teisėjas – Bas Nijhuis (Olandija)
Vengrija – Lietuva 2:0 (0:0)
Įvarčiai: 61 min. Tamás Priskin, 80 min. Balázs Dzsudzsák (Vengrija);
Įspėti: 34 min. Ákos Elek (Vengrija); 29 min. Arūnas Klimavičius, 41 min. Linas Pilibaitis (Lietuva)

Lietuva: Žydrūnas Karčemarskas, Ramūnas Radavičius, Tadas Kijanskas, Arūnas Klimavičius, Marius Stankevičius, Dominykas Galkevičius, Linas Pilibaitis (68 min. Tadas Eliošius), Kęstutis Ivaškevičius, Darvydas Šernas (58 min. Andrius Velička), Arvydas Novikovas (81 min. Artūras Jeršovas), Robertas Poškus (45 min. Mantas Fridrikas). Atsarginiai: Paulius Grybauskas, Mindaugas Malinauskas, Saulius Mikoliūnas.

Komentarai po rungtynių

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Raimondas Žutautas: „Mums reikėjo ne rezultato. Kiekvieną kartą norisi sužaisti kuo geriau, bet svarbiausia buvo išbandyti žaidėjus įvairiose pozicijose – kaip gynėjų grandyje atrodo Arūnas Klimavičius, Mantas Fridrikas, kaip atrodo seniai nematytas Andrius Velička, taip pat iš jaunimo rinktinės pakviesti Tadas Eliošius ir Arvydas Novikovas, taip pat Kęstučio Ivaškevičiaus ir Lino Pilibaičio duetą saugų grandyje.

M.Fridrikas žaidė ramiai, susitvarkė tikrai gerai. Manau, kad gynyboje turime tikrai gerą pamainą. Kai pasveiks, išbandysime ir Liną Klimavičių. Atsiliepė tai, kad savo klube nežaidžia Marius Stankevičius. Esu patenkintas A.Novikovu, o T.Eliošius žaidė nedaug, bet stengėsi ir parodė ką sugeba. Svarbu, kad jie žaistų ir nesėdėtų ant atsarginių suolo ir progresuotų. Saugų grandyje vis tik trūko Deivido Šembero. Individualiai yra pozityvų, bet bendrai pamatėme, kad jaunimui dar reikia tobulėti, o nurašyti senbuvius anksti.

Šioms rungtynėms kvietėme pajėgiausią sudėtį, tačiau daug kas dalyvauti negalėjo. Tai atsiliepė ir rezultatui. Taip pat teko pasaugoti Darvydą Šerną, Saulių Mikoliūną. Turėjome tik kelis keitimus, dėl to šiandien buvo tikrai sunku. Varžovai žaidė stipriausia sudėtimi, turi gerą subalansuotą komandą, kelis tikrai aukšto meistriškumo žaidėjus. Jei Vengrijos rinktinė taip žais ir toliau, tai gales pakovoti dėl patekimo į Europos čempionatą.“

Lietuvos rinktinės gynėjas Marius Stankevičius: „Šiandien daug kas nepavyko. Pamatėme savo būklę, pamatėme naujus žaidėjus, kurie turi perspektyvą. Tai pliusas. Vis dėlto rungtynės buvo sunkios, varžovų komanda gera. Tačiau dėl savo žaidimo visiems reikia padaryti išvadas.Ppripažįstu ir savo klaidas. Trūko ne tik susižaidimo, bet ir atakų rengimo, per daug dažnai praradome kamuolį.

Pamatėme, kad kol kas žaisti be senbuvių sunku, naujokams iš karto įsilieti nepavyko. Tikimės, kad jie tai padarys po truputį. Tam ir skirtos draugiškos rungtynės – pajausti rungtynių rinktinėje skonį. Vis dėlto nacionalinė rinktinė yra laiptelis aukštyn, kur reikia įdėti daugiau darbo ir noro. Pačiam atsiliepė tai, kad nežaidžiu klube, jaučiasi praktikos stoka. Tai, kad buvau kapitonu buvo nemaža atsakomybė. Nemalonu debiutuoti tokiose pareigose ir pralaimėti, tačiau tai yra patirtis.“

Lietuvos rinktinės gynėjas Mantas Fridrikas: „Rezultatas netenkina, bet pirmosios rungtynės pavyko neblogai. Iš pradžių buvau išsigandęs, bet po to po truputį apsipratau, apšilau ir įsižaidžiau. Treneris patenkintas, aš taip pat. Buvo klaidų, bet tai buvo debiutas. Reikia mokytis iš klaidų ir žiūrėti į priekį.

Komandai trūko tikslesnio žaidimo atakos smaigalyje, o varžovai mus dažnai užklupdavo kontratakomis. Turėjome žaisti tiksliau ir dažniau perkelti žaidimą į jų aikštės pusę.“

Lietuvos rinktinės puolėjas Andrius Velička: „Patenkintas, kad vėl sužaidžiau už rinktinę. Rezultatas, aišku, nuvylė, bet tai nebuvo svarbiausias dalykas. Sužaidėme kontrolines rungtynes, pamatėme ką galime.

Žaidimui tikrai atsiliepė tai, kad trūko kelių lyderių. Jie daug ką duoda komandai. Naujokus geriau įvertintų treneriai, bet man atrodė, kad jauni žaidėjai jaudinosi, buvo kiek susikaustę.“

Vengrijos rinktinės vyr. treneris Sandor Egervari: „Buvome tikrai gerai pasiruošę rungtynėms ir mums pavyko sustabdyti Lietuvos rinktinės kontratakas. Žaidėme disciplinuotai, gynėmės labai užtikrintai, o visa komanda mėgavosi futbolu.

Džiugu, kad sėkmingai rungtyniavo ir po keitimo pasirodę žaidėjai. Galėjome tik geriau išnaudoti progas. Visa komanda pademonstravo gerą nusiteikimą ir norą laimėti. Manau, kad mūsų ateitis šviesi, o pavasarį galime žaisti dar geriau.“

Lietuvos futbolo federacijos info.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: