Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Raginimai surengti karinę intervenciją Sirijoje yra “nepridengtas iššūkis” Jungtinių Tautų (JT) chartijai, ketvirtadienį pareiškė Rusijos URM.

“Kai kurių šalių paskelbti planai surengti karinį smūgį Sirijai yra nepridengtas iššūkis esminėms JT chartijos nuostatoms ir kitoms tarptautinės teisės normoms”, – pranešime cituojamas užsienio reikalų viceministro Genadijaus Gatilovo pokalbis su JT generaliniu sekretoriumi Ban Ki-moonu (Ban Kimunu) per trečiadienį vykusį susitikimą Hagoje.

Rusija trečiadienį pažymėjo, kad JT Saugumo Taryboje per anksti svarstyti bet kokius atsakomuosius veiksmus į netoli Damasko įvykdytą numanomą cheminę ataką, kol JT inspektorių komanda, dirbanti to incidento vietoje, nepaskelbė savo išvadų.

“Šiame etape būtina maksimaliai išnaudoti politinius ir diplomatinius instrumentus – visų pirma leisti JT ekspertams, tiriantiems tikėtiną cheminių ginklų panaudojimą Sirijoje, įgyvendinti savo mandatą ir pateikti rezultatus JT Saugumo Tarybai”, – G.Gatilovas sakė Ban Ki-moonui, nurodoma URM pranešime.

Rusija, kuri ištikimai palaikė Damasko režimą per jau pustrečių metų vykstantį konfliktą, tikriausiai blokuos bet kokius Saugumo Tarybos veiksmus, kuriais būtų siekiama nubausti Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: