Raimundo Mikšio tapybos darbų paroda
(c) Kauno kolegijos archyvo nuotr.

Rugsėjo 15 d., 16 val., Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto (A. Mackevičiaus g. 27) Kamerinėje salėje atidaroma menininko Raimundo Mikšio (1961–2008) tapybos darbų paroda. Bohemos atstovams šis menininkas žinomas Šniūro pseudonimu.

R. Mikšys – gerai žinoma figūra meno pasaulyje, intrigavęs ne tik savo darbais, bet ir asmenybe, iš keramiko tapęs tapytoju, kai dauguma jo kartos menininkų perėjo į tarpdisciplininius menus ar net visai atsisakė tradicinių meno rūšių.

Anot menotyrininko Algio Uždavinio, aprašiusio menininko tapybą, R. Mikšys – tai gyva Kauno legenda, menininkų bohemos simbolis. Jo drobėse pastebima egzistencinė akistata su gyvenimu, filosofiškas būties atodangas, o požiūris į tapybą – neįpareigojantis, bet nuoširdus, profesionalus ir kartu naivus, įsimintinas, išskirtinis.

Šis kauniečių puikiai žinomas menininkas taikliai įsilieja į tapytojų ekspresionistų būrį. Šiandien jis vardijamas šalia Alfonso Vilpišausko, Arūno Vaitkūno ir kitų žymių menininkų.

Parodos kuratorius – J. Vienožinskio menų fakulteto dėstytojas, tapytojas Arvydas Martinaitis. Paroda vyks iki spalio 12 dienos.

Kauno kolegijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: