(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Domeikavos gimnazijos stadione Zapyškio pagrindinės mokyklos ir Domeikavos gimnazijos moksleivių susitikimu pasibaigė visą mėnesį vykusios 2011 metų Lietuvos seniūnijų mokyklų mokinių futbolo žaidynių „Ežiogolas“, kurias jau šeštą kartą organizavo Lietuvos futbolo federacija, Kauno rajono pogrupio varžybos. Šiais metais žaidynėse norą dalyvauti pareiškė 17 rajono bendrojo lavinimo mokyklų komandų. Šiame unikaliame Baltijos regione analogų neturinčiame moksleivių futbolo turnyre visoje Lietuvoje dalyvavo apie 800 mokyklų komandų.

„Ežiogolo“ futbolo turnyre žaidžiama 7 x 7 mažojo futbolo aikštėje, esminis skirtumas nuo tradicinio mažojo futbolo – komandą sudaro šeši berniukai ir viena mergaitė. Taip pat šiose žaidynėse gali dalyvauti tik tie moksleiviai, kurie nelanko futbolo treniruočių sporto mokyklose ar futbolo klubuose. Žaidynės vykdomos dviejų amžiaus grupių komandoms, tai moksleiviai gimę 1995-1997 metais ir moksleiviai gimę 1998 metais ir jaunesni.

Gegužės pradžioje, Kaune, nacionalinės futbolo akademijos manieže vyko šių žaidynių atidarymo ceremonija, kurioje dalyvavo Europos futbolo sąjungos (UEFA) prezidentas prancūzas Mišelis Platini, Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius. Po atidarymo ceremonijos, kurioje kiekvienai komandai buvo įteiktas tortas su „Ežiogolo“ simbolika, varžybas pradėjo Garliavos J. Lukšos gimnazijos, Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos ir Raudondvario gimnazijos komandos.

Po beveik visą mėnesį trukusių kovų paaiškėjo, kad 1995-1997 metų grupėje rajone stipriausi buvo Domeikavos gimnazijos futbolininkai, finalinėse varžybose 2 : 0 laimėję prieš Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija ir 1 : 0 nugalėję Garliavos J. Lukšos gimnazistus.

Jaunesnių (gim. 1998 metais ir jaunesnių) grupėje staigmeną pateikė Zapyškio pagrindinės mokyklos komanda, laimėjusi visas varžybas ir užsitikrinusi pirmą vietą šioje amžiaus grupėje. Antra liko Lapių pagrindinės mokyklos komanda, treti – Domeikavos gimnazijos futbolininkai.

Visos komandos, dalyvavusios šiame turnyre, iš Lietuvos futbolo federacijos dovanų gavo po futbolo kamuolį, o komandos savo amžiaus rajono nugalėtojos ir prizininkės buvo apdovanotos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus medaliais. Taip pat komanda, užėmusi pirmąją vietą savo amžiaus grupėje, įgijo teisę atstovauti rajonui finalinėse apskrities varžybose, kurios vyks birželio 10 dieną, nacionalinės futbolo akademijos bazėje, taip pat ten komandoms rajono nugalėtojoms bus įteikta dar viena dovana – tai komplektas futbolo aprangų visai komandai ir treneriui su „Ežiogolo“ simbolika.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: