Jeigu pažiūrėsite žemiau esanti video išgirsite nuomonę, jog reklamų blokavimas internetiniuose puslapiuose yra piratavimas. Paaiškinimas labai paprastas, kadangi internetinių svetainių savininkai gauna pajamas iš reklaminių skydelių paspaudimų, parodymų tai lankytojui blokuojant reklamas savininkas negauna pajamų, o lankytojas gauna turinį už kurį „nesusimokėjo“.

Teiginyje gal ir yra kažkiek tiesos(pasistengus ir valgio ruošimą namie galima prilyginti piratavimui), bet reklamų blokavimo tradicijos prasidėjo nuo iššokančių langų blokavimo ir tikrai ne todėl, kad naršyklių vartotojai norėjo pakenkti svetainių savininkams, o todėl, kad reklamos tiesiog erzino. Tas pats yra ir dabar kai kai kurios netgi sugeba užimti visą puslapį turėdamos vos randama x mygtuką, išnaudoja interneto srautą (aktualu tiems, kas su mobiliu internetu), flash skydeliai netgi apkrauna procesorių ir tenka mėgautis strigimu.

Žiūrėdami TV juk irgi atliekame reklamos blokavimą, perjungdami kanalą ar tiesiog nueidami susitepti sumuštinio, ar čia irgi piratavimas?

[via: Reddit]

Originalus įrašas tinklaraštyje Radiocool.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: