(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Talentingos tapytojos, grafikės, juvelyrės Airidos Skrickienės kūriniai džiugins kauniečius ir miesto svečius visą mėnesį.

Grakštūs, išraiškingi balerinų judesiai, lengvi tarsi pieno pūkas šokio žingsneliai. Juodai balti, rusvų sepia atspalvių paveikslai tarsi fotografijos iš šokėjų gyvenimo. Vieni darbai itin tikroviški, kiti – tarsi sapnų vaizdiniai užburia lengvumu, vos matomais, minkštais spalvų perėjimais ir elastingomis linijomis. Kad taps dailininke, Airida Skrickienė žinojo dar vaikystėje. Per daugelį darbo metų ištobulinta sudėtinga autorinė tapybos technika padeda sukurti itin originalius ir užburiančius meno kūrinius.

“Švelnus šešėlių sklendimas nuramina vandens lašelių sankaupas virš mūsų. Jos panašios į negyvenamas salas, kurios neapčiuopiamos, nepaliečiamos – tik matomos. Šviesios, tamsios…” – taip savo naujausių tapybos darbų parodą pristato menininkė.

Vasariui, kaip meilės mėnesiui parinkome itin moteriškus ir švelnius meno kūrinius. Tikimės, kad jie padės sušildyti miestiečių širdis ir įkvėps pozityvumo”, – pasakojo parodos organizatoriai, Meno galerijos internete Paveikslai.lt projektų vadovė Deimantė Makarevičiūtė. Ekspoziciją galima apžiūrėti adresu Laisvės al. 51, Kaunas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: