© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusija trečiadienį blokavo Didžiosios Britanijos parengtą Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos pareiškimo projektą, smerkiantį Sirijos vyriausybės pajėgų atakas prieš Alepo miestą, pranešė diplomatai.

Šis sprendimas buvo jau antras kartas per mėnesio laikotarpį, kai Rusija užginčijos Vakarų šalių pastangas pasmerkti prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) aviacijos puolimą prieš Sirijos didžiausią miestą, kuriame nuo gruodžio 15 dienos žuvo šimtai žmonių.

Pagalbos organizacijos nurodė, kad šio puolimo taikiniais tapo Alepo mokyklos, turgavietės ir ligoninės, į kurias buvo leidžiamos balistinės raketos “Scud” ir iš oro mėtomos statinės, pripildytos sprogmenų ir šrapnelio. Tos atakos nusinešė per 700 žmonių gyvybių.

Britanija antradienį išplatino tarp kitų 14 Saugumo Tarybos narių pranešimo spaudai juodraštį, kuriame reiškiamas “pasipiktinimas” dėl Damasko vyriausybės atakų prieš civilius.

Kad tas pranešimas būtų paskelbtas, jam turėjo pritarti visos Tarybos narės, tačiau Rusija tvirtino, kad iš to teksto turėtų būti pašalintos visos nuorodos į įvykius Alepe, sakė diplomatai.

Dėl to Britanija atšaukė šį projektą, baimindamasi, kad bus paskelbtas pernelyg švelnaus tono tekstas, pridūrė jie.

Rusija yra svarbi B.al Assado rėmėja ir naudojosi nuolatinės Saugumo Tarybos narės teise, blokuodama tris teisiškai įpareigojančias JT rezoliucijas prieš Siriją, mėgintas paskelbti nuo pilietinio karo toje šalyje pradžios 2011 metų kovą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: