© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusija skelbia “visišką embargą” daugumai maisto produktų, importuojamų iš Europos Sąjungos (ES), JAV bei kitų Vakarų šalių, reaguodama į jų sankcijas dėl Maskvos politikos Ukrainos atžvilgiu, ketvirtadienį pranešė premjeras Dmitrijus Medvedevas. Rusija sankcija įveda vieneriems metams.

“Vykdydamas prezidento įsaką, pasirašiau vyriausybės nutarimą. Rusija įveda visišką draudimą įvežti jautieną, kiaulieną … vaisius ir daržoves, paukštieną, žuvį, sūrius, pieną ir pieno produktus”, – D.Medvedevas sakė per vyriausybės posėdį, kurį transliavo televizija.

Premjeras pridūrė, kad šis embargas bus taikomas produktams iš ES šalių, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos Karalystės.

Rusijos premjero įsake nurodyta, kad šalis neįsileis galvijų bei kiaulių mėsos – šaldytos, atvėsintos ar šviežios, paukštienos mėsos ir paukščių subproduktų, sūdytos, esančios sūryme, vytintos ir rūkytos mėsos, dešrų ir kitų produktų, mėsos, jos subproduktų ir produktų, pagamintų kraujo pagrindu.

Rusijos rinka uždaroma žuviai, vėžiagyviams, moliuskams ir kitoms jūrų gėrybėms. Šalis taip pat neįsileis pieno ir jo produktų, sūrio ir varškės, pagamintų augalinių riebalų pagrindu, kitų maisto produktų su pienu, pagamintų iš augalinių riebalų.

Draudimas taip pat taikomas daržovėms, šakniavaisiams ir gumbavaisiams, vaisiams ir riešutams.

Tačiau Rusija nedraus grūdų ir jų produktų, pašarų, alkoholio ir gėrimų, kūdikių maisto importo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: