© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos politikas Vitalijus Milonovas pareiškė, kad jį kritikuojantis Didžiosios Britanijos aktorius Stephenas Fry (Stivenas Frajus) yra “blogio nešėjas”, o homoseksualumas yra iškrypimas, taip pat padėkojo Dievui, kad suteikė Rusijai prezidentą Vladimirą Putiną, ginantį šalies vertybes.

Rusijos antrojo didžiausio miesto Sankt Peterburgo vietos parlamento narys V.Milonovas gėjų teisių aktyvistų rūstybę užsitraukė ne vien dėl savo provokuojančios retorikos.

Jo pastangos atnešė konkrečių rezultatų šiuolaikinės Rusijos visuomenei, kai pateikė svarstyti Sankt Peterburgo parlamentui itin prieštaringai vertinamą teisės aktą, draudžiantį “gėjų propagandą”.

Kai šis įstatymas buvo priimtas buvusioje Rusijos imperijos sostinėje, juo pasinaudojo federalinio parlamento žemųjų rūmų deputatai, pateikdami panašų teisės akto projektą. Galiausiai tas nacionalinio lygio įstatymas buvo priimtas Valstybės Dūmos ir birželį pasirašytas prezidento V.Putino.

Tačiau V.Milonovui buvo nė motais jo sukeltas furoras. Įstatymų leidėjas taip pat neslėpė savo požiūrio apie S.Fry, kuris ragino atimti iš Rusijos teisę rengti žiemos olimpiadą, taip pat vadovavo tebesiplečiančiai protesto kampanijai parlamente.

“Man Stephen Fry yra blogio nešėjas, nes jis reiškia idėjas, kurios yra blogis”, – V.Milonovas sakė duodamas interviu naujienų agentūrai AFP Sankt Peterburge.

V.Milonovas ir S.Fry tapo aršiausiais priešais po kovą įvykusio jų tiesioginio susitikimo Sankt Peterburge. Nuo to laiko jiedu svaidėsi įžeidimais vienas kitam žiniasklaidoje.

S.Fry yra nepalenkiamas V.Putino kritikas ir teigė, kad šis valstybės vadovas yra panašus į namų elfą Dobį, vaizduojamą knygose apie Harį Poterį.

Nors įstatymas, draudžiantis “skleisti netradicinių seksualinių santykių propagandą nepilnamečiams” sulaukė didžiulės kritikos, V.Milonovas neįžvelgia jokios jo žalos ir vadina šį teisės aktą prevenciniu.

“Ačiū Dievui, kad turime Putiną, kuris gina esminius Rusijos interesus, kad gina jos vertybes”, – sakė deputatas, pridūręs, kad Rusijai “reikia priešintis degradacijos bangai, apėmusiai Vakarų pasaulį”.

“Nežinau, kodėl turėtume atsiprašinėti vakariečių, Jų pamokslaujantis tonas šioje srityje mums netinka”, – pažymėjo jis.

V.Milonovas taip pat piktinosi dėl kai kurių Europos šalių sprendimo įteisinti gėjų santuokas, sakydamas, kad tokie žingsniais yra “sergančios visuomenės, dvasinės degradacijos požymis”.

“95 proc. rusų pasisako prieš gėjų santuokas. Gėjai neturi jokio palaikymo Rusijos visuomenėje”, – pareiškė V.Milonovas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: