(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė pasirašė įsakymą, kuriuo nuo spalio 12 dienos pradedamas šildymo sezonas Kauno miesto daugiabučiuose namuose.

Paskutinėmis dienomis oro temperatūra nepasikeitė, todėl buvo nuspręsta visame mieste pradėti šildymo sezoną. Nors ir dienos metu saulė dar šildo, tačiau naktį temperatūrą krenta iki minuso – vidutinė paros temperatūra nepasiekia net 10 laipsnių šilumos.

Nuo spalio 5 dienos Kaune jau pradėti šildyti vaikų lopšeliai – darželiai ir ligoninės, o nuo spalio 8 dienos šildymo sezonas pradėtas ir Kauno mokyklose.

Primename, kad nesvarbu, ar yra paskelbta šildymo sezono pradžia, daugiabučių namų gyventojai turi teisę patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios. Apie tai jie turi pranešti šilumos tiekėjui. Daugiabučių gyvenamųjų namų patalpos gali būti pradėtos šildyti ir vėliau, jei tam pritaria dauguma gyvenamojo namo bendrasavininkių.

Šilumos ūkio įstatymas įpareigoja šildymo sezoną pradėti tuomet, kai pastarąsias tris dienas vidutinė paros temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: